Protiv Nadala se ipak može: 11 poena Chele u nizu!

RAFAEL NADAL, prvi tenisač svijeta, otvorio je zemljani dio sezone lakom pobjedom u 2. kolu ATP Masters 1000 turnira u Monte Carlu.

Pobijedio je argentinskog tenisača Juana Ignacija Chelu 6:2, 6:3, te je time došao do 24. uzastopne pobjede na ovom turniru. Isto tako, vrijedi znati da je posljednji set u Monte Carlu izgubio daleke 2006. godine. U tadašnjem finalu je pobijedio Rogera Federera 6:2, 6:7(2), 6:3, 7:6(5).

Isto tako, prošle godine je Nadal odigrao ukupno 25 mečeva na toj podlozi, te je pobijedio 24 puta! Poražen je samo od sunarodnjaka Juana Carlosa Ferrera u 2. kolu turnira u Rimu 7:5, 6:1.

No, da možda postoji ipak mala šansa da se sruši dominacija Nadala na zemlji u kratkom dijelu meča je pokazao i Juan Ignacio Chela. Kod 4:0 za Nadala u prvom setu Chela je napravio čudo: osvojio je 11 poena u nizu.

Makar je samo krajnji rezultat bitan, a on sugerira da je Španjolac lako došao do trijumfa i taj Chelin niz je mali dokaz da se može.

"Bilo je nekih odličnih, ali isto tako i jako loših mojih gemova. Cijeli meč je bio prepun amplituda, malo gore, malo dolje. Nadam se da ubuduće neću imati takve oscilacije i da ću manje griješiti", prokomentirao je premijeru u Monte Carlu najbolji svjetski tenisač.

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.