Prva tenisačica svijeta izbacila Donnu Vekić s Mastersa u Rimu

Foto: EPA

HRVATSKA tenisačica Donna Vekić izgubila je u osmini finala WTA Masters 1000 turnira u Rimu od prve igračice svijeta, Poljakinje Ige Swiatek 3:6, 4:6. Vekić i Swiatek su trebale igrati u ponedjeljak u posljednjem večerašnjem susretu na središnjem terenu, no susret je zbog kiše prebačen na utorak.

Hrvatska tenisačica je pružila odličan otpor favoriziranoj suparnici koja je u dva prethodna nastupa na ovom turniru ukupno ispustila svega dva gema. Bila je Osječanka većim dijelom susreta sasvim ravnopravna, posebice se to odnosi na drugi set, a na koncu je Swiatek slavila za sat i 36 minuta igre upisavši četvrtu pobjedu u četvrtom međusobnom susretu.

Počelo je loše za hrvatsku tenisačicu. Poljakinja je povela 4:1, Donna je uspjela vratiti izgubljeni servis smanjivši na 4:3, međutim Swiatek je napravila novi break za 5:3, a potom mirno odservirala za 6:3.

Swiatek ide na Ribakinu

U drugom setu tenisačice su držale svoje servise do rezultata 4:4. Vekić je tada odigrala nešto slabiji gem, što je Swiatek iskoristila za novi break i vodstvo 5:4. Donna je u idućoj igri imala priliku izjednačiti, imala je dvije break-lopte, ali ih nije iskoristila i 21-godišnja Poljakinja je privela meč kraju.

Vekić je ukupno zabila dva asa uz 57 posto pogođenog prvog servisa, a iskoristila je jednu od sedam break-lopti. Swiatek je imala tri od tri. Prvu igračicu svijeta u četvrtfinalu čeka Kazahstanka Elena Ribakina, koja je u osmini finala bila bolja od Čehinje Markete Vondrousove 6:3, 6:3.