Prvak može i bez Curryja, break Dallasa

Foto: Getty Images / Guliver Image

GOLDEN STATE je bez ozljeđenog Stephena Curryja svladao Houston s 115:106 i poveo 2:0 u NBA doigravanju. Curry je susret gledao s klupe zbog bola u gležnju, koji je već dva puta operirao, no njegova momčad uspjela je slaviti bez problema.

Klay Thompson postigao je 34 poena, Andre Iguodala 18, Draymond Green 12, uz double-double 14 skokova i osam asistencija, dok je na drugoj strani James Harden ubacio 34 poena. 
 

Nakon pobjede od 38 razlike prije dva dana Oklahoma je izgubila od Dallasa s 85:84. Mavericksi su napravili break i izjednačili na 1:1 u seriji. Raymond Felton postigao je za gostujuću ekipu 21 poen uz 11 skokova, no mogao je postati tragičar jer je 7,6 sekundi prije kraja utakmice, pri vodstvu 85:84, promašio slobodna bacanja ali je Steven Adams pogodio za preokret po isteku vremena. 
 
"Pokazali smo karakter. Ponosan sam na svoje igrače, koji su bili sjajni večeras", rekao je trener Dallasa Rick Carlisle. Dirk Nowitzki ubacio je 17 poena, a u domaćoj momčadi najbolji je bio Kevin Durant s 21 poenom, koji je imao čak 26 promašaja što mu se nikada nije dogodilo u 716 susreta regularnog dijela te play-offa.
 
"Nevjerojatno loša noć. No to je dio igre. Imamo vremena da ispravimo grešku. Nema panike", kazao je Durant.
 

Toronto je kod kuće uzvratio Indiani 98:87 i poravnao na 1:1 u dvoboju. Sjajni Jonas Valanciunas ostvario je rekord karijere u play-offu s 23 poena, uz 15 skokova, dok je Kyle Lowry ubacio 18 poena, uz devet asistencija i sedam skokova, a Indiani nije uspio pomoći Paul George s 28 koševa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.