Rukomet

Najbolji srpski rukometaš: Duvnjak je broj 1 na svijetu, daleko je ispred ostalih

Foto: Guliver Image/Getty Images

PETAR NENADIĆ, najbolji rukometaš Europe po izboru EHF-a za 2019. godinu, smatra da je hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak najbolji na svijetu. 

"Tko je najbolji na svijetu? Dule, bez ijednog trenutka razmišljanja! Dule je daleko ispred svih. Toliki niz godina igranja i u Bundesligi i u hrvatskoj reprezentaciji, svi ga lome, Dule je izlomljen, Dule je povrijeđen, a on opet igra najbolji rukomet, i prednjeg u obrani i halfa i centarhalfa, i srednjeg i lijevog, tako da - nemam tu nikakvu dilemu", rekao je srpski rukometaš u podcastu Balkan Handballa.

Nenadić, rukometaš mađarskog Veszprema, igra na poziciji srednjeg vanjskog kao i Duvnjak. Ranije je nastupao za Barcelonu, Pick Szeged i Füchse Berlin.

"Svaka čast Hrvatskoj, mi smo stali u vremenu i prostoru"

U istom podcastu govorio je o srpskom rukometu i reprezentaciji za koju zbog neslaganja s ljudima iz Saveza ne igra dvije godine.

"Od 2006. godine, dakle zadnjih 14, mi nismo imali dobrog izbornika. Hajde, bio je tu Sead Hasanefendić, kratko i Ljubo Vranješ, ali svi su drugi bili da ne kažem što. Stranac nam je jedino rješenje, nema drugog izlaza jer 95 posto srpskih trenera stalo je u vremenu i prostoru. Bilo koji će nam donijeti boljitak. Oni se bave rukometom, zovu naše izbornike, raspituju se od igračima, a naše to baš i ne zanima. Je li to zbog ega ili netko misli da je najpametniji, ne znam. Zabrinjavajuće je što nama igrači i ne dolaze, Hrvatska konstantno uvodi nove talente, daje im šansu i svaka čast. Vrhunski Hrvati rade s novim igračima, a kod nas ih je jako malo, a i oni koji valjaju, otići će negdje gdje ne bi trebali. Hrvatska za razliku od Srbije ima kult reprezentacije."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.