LIGE PETICE

Prvi izbor Barcelone zabio hat-trick, izveo velemajstoriju i rekao: Idem ja odavde

Foto: Gulliver / Getty Images

MEMPHIS DEPAY, najbolji igrač Lyona, u prvom kolu francuskog prvenstva pobijedio je Dijon 4:1. Postigao je tri gola, ali najviše pažnje privukao je akcijom kojom je natjerao suparnika Wesleya Lautoa da zabije u svoju mrežu.

Zabio je tri gola, ali najviše se priča o njegovoj akciji za četvrti

Depay je primio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora i sakrio je od čuvara Ahmada Nounchila, onda ga je lažnjakom poslao u pogrešnom smjeru, pa ga prešao driblingom desnom nogom. Nakon što ga je tako izvozao, pretrčao ga je i ljevicom snažno poslao loptu u peterac, gdje je u vlastiti gol zabija Lautoa.

Depay je jedna od glavnih meta Barcelone u aktualnom prijelaznom roku. Novi trener Ronald Koeman istaknuo je kao prioritet dovođenje krilnog napadača kojeg je vodio na dosadašnjem poslu, kao izbornik Nizozemske.

Koeman ga želi, a on je u Lyonu dosegao limit

Svjestan toga, ali i da je u Lyonu u najboljim godinama (26) osobno i momčadski dosegnuo plafon nedavnim polufinalom Lige prvaka te da Lyon u novoj sezoni ne igra u LP-u, Depay je nakon sjajne partije protiv Dijona bio brutalno iskren:

"Ne vidim budućnost u Lyonu i nisam siguran da ću ostati ovdje u nastavku sezone. Tu sam četiri godine, postao sam kapetan i sve je to lijepo, ali trebam misliti na sebe i nastavak svoje karijere, a ovdje nema više Lige prvaka."

Lyon je senzacionalno došao do polufinala Lige prvaka, ali da nije bilo Depaya ne bi prošao skupinu

Lyon je senzacionalno došao do polufinala Lige prvaka, ali da nije bilo Depaya i njegovih pet golova u isto toliko utakmica skupine, teško da bi i prošao grupu. Zatim je zabio ključni gol za prolazak Juventusa u osmini finala. Lyon je napravio zadnje veliko iznenađenje eliminacijom Manchester Cityja, ali nakon što je Depay promašio veliku priliku na početku polufinalne utakmice protiv Bayerna, dalje nije mogao.

Potonuo u Unitedu i preporodio se u Lyonu

Depay je u Lyon došao na posudbu iz Manchester Uniteda, koji ga je u ljeto 2015. kupio za 34 milijuna eura, ali je na Old Traffordu potpuno podbacio. Preporodio se u Lyonu, koji ga je u siječnju 2017. otkupio za 25 milijuna eura. Depay je u 139 utakmica za Lyon postigao 57 golova, a namjestio 43.

Barceloni je atraktivan i jer je jeftin

Barceloni je Depay atraktivan zbog svega navedenog, ali i zato što mu ugovor s Lyonom traje do sljedećeg ljeta pa Barcelona ne bi morala platiti više od 40 milijuna eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.