Osimhen za 112 milijuna eura mijenja Mbappea u PSG-u?

Foto: EPA

TRENUTNO najpraćenija priča u svijetu transfera je sudbina Kyliana Mbappea. Fenomenalnom 25-godišnjem Francuzu na ljeto istječe ugovor s PSG-om, a očekuje se da će napokon postati igrač Real Madrida, sukladno dugogodišnjim najavama.

Vladar francuskog nogometa tako će morati krenuti u potragu za Mbappeovim nasljednikom, a jasno je da na svijetu postoji samo nekoliko igrača koji mogu pokušati popuniti tu prazninu. Talijanski i francuski mediji pišu da je trenutno na vrhu liste Parižana Mbappeov vršnjak Victor Osimhen.

Posebna klauzula

Nigerijski napadač Napolija nedavno je potpisao ugovor do ljeta 2026. Razlog njegovog potpisivanja bio je posebna klauzula. Naime, kako bi regulirao tržišnu vrijednost svog napadača, Napoli ga je zaštitio otpusnom klauzulom od 112 milijuna eura. Izgledno je da će tu cifru PSG morati isplatiti da ga dovede.

Za Osimhena je prošla godina bila jako uspješna. Krovna afrička nogometna organizacija CAF proglasila ga je najboljim afričkim igračem u 2023. godini. Osimhen je bio najbolji strijelac Napolija u njegovom prvom pohodu na naslov prvaka nakon 33 godine.

Ljetos je postao capocannoniere, odnosno najbolji strijelac Serie A. Zasad je najskuplji izlazni transfer Napolija prodaja Gonzala Higuaina Juventusu za 90 milijuna eura, ali Osimhenov odlazak u PSG vjerojatno bi srušio taj rekord.