PSG mora na sud: Bivši igrač tužio ga zbog mobinga, traži milijune odštete

Foto: Twitter

HATEM BEN ARFA (31) tužio je Paris Saint-Germain i potražuje odštetu između sedam i osam milijuna eura.

Budući da je zbog navodno neprimjerenog ponašanja svojevremeno između travnja 2017. i lipnja 2018. godine izgnan iz Parisove ekipe, Hatem Ben Arfa propustio je mnogobrojne utakmice na temelju kojih je mogao aktivirati još brojnije ugovorne bonuse i bogato zaraditi.

Ben Arfin odvjetnički tim podnio je Sudu za radno pravo na pedesetak stranica napisanu tužbu potkrijepljenu dokazima. 

Diskriminacija, mobing...

Na statističkoj osnovi prve sezone (32 utakmice, 4 pogotka, 7 asistencija), Ben Arfini odvjetnici procijenili su kako je njihov klijent zakinut za višemilijunski iznos.

Francuski mediji navode kako Ben Arfini odvjetnici u tužbi navode da suspenzija njihova klijenta nije bila sportskog, već diskriminacijskog motiva. Spominje se i psihičko zlostavljanje, odnosno mobing. 

Tužba uključuje i Ben Arfino potraživanje u iznosu od 100 tisuća eura. Premda je put na klupski marketinški događaj u Kataru otkazao i opravdao liječničkom dokumentacijom, Parisovo rukovodstvo nije mu isplatilo prema ugovoru zajamčenu premiju.

Parnički postupak je u tijeku. Presuda se očekuje krajem 2019. godine.

Ismijavao druge pa je protjeran na tribine

Napustivši Nicu, Hatem Ben Arfa u srpnju 2016. godine bez odštete je pristupio Paris Saint-Germainu. Sredinom travnja 2017. godine klupska uprava suspendirala ga je zbog ponašanja. France Football svojevremeno je otkrio kako je Hatem Ben Arfa bio sklon ismijavanju klupskih dužnosnika, kao i čestim prepirkama s tadašnjim trenerom Unaijem Emeryjem.

Iako je bio pod suspenzijom, zbog bogate godišnje plaće odlučio je ostati u klubu do isteka ugovora 30. lipnja 2018. godine.

Prije desetak godina slovio je za jednog od najtalentiranijih francuskih nogometaša. Briljirao je na poziciji ofenzivnog veznjaka i predviđala mu se zvjezdana karijera. Osim u Lyonu, karijeru je proveo u Marseilleu i Newcastleu, Nici i Hull Cityju te Paris Saint-Germainu. Posljednjih mjeseci, nakon što je bez odštete napustio Paris Saint-Germain, nastupa za Rennes.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.