EUROPSKE LIGE

PSG prosuo vodstvo protiv ekipe koja se bori za ostanak

Foto: EPA

PSG je na Parku prinčeva u 36. kolu francuske Ligue 1 odigrao 2:2 s Troyesom. Nakon 25 minuta igre PSG je imao prednost 2:0 pogocima Marquinhosa i Neymara iz jedanaesterca. Troyes, koji se bori kako bi izbjegao 18. mjesto, s koje pozicije se igraju dodatne kvalifikacije za ostanak i ulazak u Ligue 1, je uspio uhvatiti bod do kraja susreta.

Prvo je Ugbo smanjio nakon pola sata igre, dok je u 49. minuti Tardieu realizirao jedanaesterac za remi. Lionel Messi je opet ostao bez pogotka, a u samoj završnici pogodio je okvir vrata. Rutinski i uvjerljivo, s 3:0, Marseille je pobijedio Lorient u gostima, vrativši se na drugo mjesto ljestvice koje donosi izravni plasman u Ligu prvaka iduće sezone. Trenutno Marseille ima tri boda više od Monaca te šest više od Rennesa, koji ima i utakmicu manje.

Strijelci za slavlje Marseillea bili su Dieng u 39., Guendouzi u 48. i Gerson u 67. minuti. Hrvatski nogometaš Duje Ćaleta-Car počeo je utakmicu za Marseille, ali je i zamijenjen početkom drugog dijela, u 53. minuti. Lorient je ostao u opasnoj zoni, na 17. mjestu, što znači da nastavlja svoju borbu kako bi i iduće sezone igrao u francuskoj eliti.

Bordeaux u problemima

Novi prvenstveni poraz upisao je Bordeaux. Njega je pobijedio Angers s 4:1. Bordeaux je u posljednjih pet prvenstvenih utakmica upisao četiri poraza i remi te mu je do kraja sezone, a to su još samo dva kola, dostižno ostalo tek 18. mjesto s kojeg će klub igrati dodatne kvalifikacije za ostanak u eliti. U ovome je trenutku  St. Etienne 18., a ima četiri boda više od Bordeauxa.

Angers se pobjedom definitivno spasio neugodne završnice sezone. Za pobjednički sastav od 69. minute igrao je Marin Jakoliš. Lens je golom Fofane u 92. minuti pobijedio Reims u gostima 2:1 čime je i dalje ostao u utrci za jedno od mjesta koje vodi iduće sezone u Europa ligu. Lens je na sedmom mjestu, a Strasbourg i Nica imaju dva boda više.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.