PUBG se bori protiv varalica, dosad zabranu dobilo više od 700 tisuća računa

Screenshot: PUBG

POPULARNOST sa sobom nosi i određene poteškoće. PlayerUnkown's Battlegrounds prodan je u više od 20 milijuna primjeraka, ali i ta je najava stigla uz ispriku da će se problemi sa serverima i varalicama  unutar igre uskoro popraviti, kao i kompletno igračko iskustvo. Nedugo zatim, uslijedila je i potvrda. Prošli tjedan je gotovo 100 tisuća računa dobilo zabranu zbog varanja u igri, kako navodi kompanija BattlEye.

Igrate li PUBG ili barem povremeno pogledate nekog drugog kako igra, svako toliko možete primjetiti da neki igrač vara, odnosno koristi nedozvoljeni software. U tome se PUBG ne razlikuje od drugih igara za više igrača, ali kako je igra još u Early Access fazi i nitko nije mogao zamisliti da će igra postati toliko popularna, na to nisu bili spremni. 
 
Kako to zapravo izgleda u praksi možemo vidjeti i u videu Mara "sprEEEzya" Miličevića, vjerojatno najboljeg igrača u regiji i popularnog streamera u kojem ga protivnički igrač nevjerojatno ubija s puškom SCAR-L. 
 

 
Tvrtka BattlEye, zadužena je da spriječi takve slučajeve u PUBG-u, ali i oni su svjesni da njih posao nikada neće biti u potpunosti završen. Dosad su iz igre uklonili više od 700 tisuća igrača zbog varanja, a situacija je jedva osjetno bolja. Bez obzira na sve, najavili su i kako neće odustati  bez borbe.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.