LIGE PETICE

Puknula mu je lubanja i oprostio se od nogometa, a sada se vraća u novoj ulozi

Foto: Getty Images

RYAN Mason morao se oprostiti od nogometa sa samo 26 godina. Na utakmici njegovog Hulla protiv Chelseaja sudario se s Garyjem Cahillom i zaradio frakturu lubanje te na preporuku liječnika otišao u mirovinu. 

"Na operaciji su mi u glavu stavili 14 metalnih pločica i povezali ih s 28 vijaka. Imao sam 45 spajalica na glavi, a tu je i ožiljak od 15 centimetara. Vađenje tih spajalica nije bilo ugodno. Svjestan sam toga cijelo vrijeme, a kad me počne boljeti glava, taj je bol neizdrživ. Svi živci na desnoj strani glave bili su mi oštećeni, pa deset su me dana hranili", prisjetio se Mason. 

Do ozljede je došlo na utakmici Premierlige 22. siječnja 2017. između Hull Cityja i Chelseaja. Mason se u 20. minuti sudario sa stoperom Chelseaja Garryjem Cahillom i samo pao na teren. Suigrači su odmah signalizirali da mu je potrebna pomoć, a ispostavilo se da mu je puknula lubanja.

"Prva tri mjeseca nakon ozljede bila su najgora. Svaki put kad sam pomaknuo glavu, osjećao sam se ošamućeno. Bio je to konstantan pritisak", istaknuo je Mason. 

Dvije godine nakon teške ozljede Mason se ponovno vratio nogometu. Vratio se u Tottenham za koji je odigrao 70 utakmica prije nego što ga je Mauricio Pochettino za 13 milijuna funti prodao u Hull, a sada ga ondje čeka mjesto na čelu njihove nogometne akademije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.