Pukštas je zaludio pola Europe

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK u subotu na Poljudu dočekuje Goricu, a na splitskom stadionu naći će se i skauti londonskog Arsenala. Razlog njihovog dolaska je Rokas Pukštas, 19-godišnji američki veznjak Hajduka. Pukštas je u Hajduk stigao prije tri godine bez odštete iz Barcelonine akademije u Americi. Prošlog tjedna je produljio ugovor sa splitskim klubom do 2027. godine. 

Arsenal nije jedini europski klub koji prati Pukštasa, kako javlja engleski portal 90min, popis je već sada pozamašan. Od klubova iz Premier lige prate ga još Manchester City, Chelsea i Newcastle, a Lyon, Paris Saint-Germain, AC Milan, Inter i Roma također su pokazali interes.

Srušio bi rekord

Za seniore Hajduka odigrao je 37 utakmica, postigao sedam i namjestio tri gola. Ove sezone jedan je od najboljih igrača ekipe koju je rezultatski puno koštao njegov dva i pol mjeseca dug izostanak zbog ozljede.

Član je U-20 reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, a Transfermarkt mu je procijenio vrijednost na tri milijuna eura. Hajduk ga sigurno ne bi pustio za toliko, već bi vjerojatno tražio tri-četiri puta više novca. Vjerojatno bi srušio rekord Luke Vuškovića koji je prodan za 11 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.