Pukštas oduševio Amerikance: "Kakav prvi dojam! Vjerojatno ulazi u prvih 11"

Foto: Hajduk.hr

HAJDUKOV nogometaš Rokas Pukštas postigao je pogodak u pobjedi Sjedinjenih Američkih Država nad Novim Zelandom 4:0 u osmini finala U-20 Svjetskog prvenstva. Pukštas je u 82. minuti glavom nakon ubačaja Brandana Craiga iz slobodnog udarca postavio konačnih 4:0. U četvrtfinalu igrat će s pobjednikom utakmice između Gambije i Urugvaja.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PUKŠTASOV GOL.

Pukštasu je ovo bio prvi nastup na Svjetskom prvenstvu, a u igru je ušao svega tri minute prije nego što se upisao u strijelce. Podsjetimo, Hajduk isprva nije htio pustiti Pukštasa na početak SP-a, ali je naknadno dogovoreno da će se pridružiti u drugoj fazi natjecanja, nakon što odigra finale SuperSport Hrvatskog kupa.

"Vjerojatno će zaigrati u početnoj postavi"

CBS Sports ističe kako je on ono što je nedostajalo mladoj reprezentaciji SAD-a: "Pukštas se tek priključio iz Hajduka nakon što mu je pomogao da osvoji Hrvatski kup i nije mu trebalo dugo da pokaže što im je nedostajalo dok ga nije bilo. Dočekao je slobodnjak Brandona Craiga i glavom zabio pokraj novozelandskog golmana Keesa Simsa za 4:0."

Portal Goal Pukštasa je ocijenio osmicom, kao još trojicu iz početne postave, a jedini koji je dobio višu ocjenu je dvostruki asistent Diego Luna: "Sjajan prvi dojam! Nakon što je sa splitskim Hajdukom osvojio Hrvatski kup, Pukštas je ušao u igru i odmah zabio. Sada će se odmoriti i vjerojatno zaigrati u početnoj postavi SAD-a u nastavku prvenstva."