Pulisic na Instagramu: Ovo će dugo boljeti

Foto: EPA-EFE

REPREZENTACIJA Sjedinjenih Američkih Država svoj put na Svjetskom prvenstvu u Kataru završila je porazom 3:1 od Nizozemske u osmini finala. Usprkos tome, u američkoj nogometnoj javnosti prevladava zadovoljstvo. Izabranici Gregga Berhaltera igrali su napadački orijentiran nogomet i kroz skupinu su prošli bez poraza.

Unatoč rezultatu, dobar dojam ostavili su i protiv Nizozemaca koji nisu dominirali terenom i u nekoliko navrata su imali sreće pred vlastitim golom. Uz sav pozitivan dojam, u fokusu Amerikanaca je ionako iduće Svjetsko prvenstvo, kada će uz Meksiko i Kanadu biti jedna od zemalja domaćina. 

Očekuje se da ih i tada predvodi 24-godišnji krilni igrač hrvatskih korijena Christian Pulisic, koji je turnir u Kataru završio s dvije asistencije i jednim golom. Pulisic je opravdao reputaciju glavne zvijezde reprezentacije i nadimak Captain America koji nosi u domovini.

Za reprezentaciju igra bolje nego u klubu

Nakon ispadanja s turnira, oglasio se na Instagramu: "Ovo će dugo boljeti, ali zahvalan sam svima koji su nas neprekidno podržavali. Ostvario mi se životni san predstavljanja svoje zemlje na Svjetskom prvenstvu. Vratit ćemo se." 

Pulisic je uoči turnira bio meta kritika. U Chelseaju ove sezone gotovo isključivo ulazi s klupe. Iako se okitio naslovom Lige prvaka, za sada nije ispunio očekivanja u klubu koji ga je 2019. platio 64 milijuna eura, ali usprkos tome, u reprezentativnom dresu je konačno izgledao kao lider ekipe.

Iako ne krije hrvatske korijene, Pulisic nikada nije bio u kombinacijama za nastupanje za hrvatsku reprezentaciju. Za A selekciju SAD-a debitirao je kao 18-godišnjak, dok još nije imao ni punih 90 minuta seniorskog nogometa u dresu Borussije Dortmund.