Querrey slavio u američkom finalu u Beogradu

BEOGRAĐANI su imali prilike gledati američki finale na ATP turniru u svom gradu, koji se igrao na zemljanoj podlozi. Sam Querrey je pobijedio Johna Isnera 3:6, 7:6(4), 6:4.

Ova dva tenisača su prije mjesec dana igrala finale ATP turnira u Memphisu (tvrda podloga), a i tada je bolji bio Querrey, također u tri seta.

Querrey je nakon jednog sata i 55 minuta borbe došao do četvrte ATP krune u karijeri, ali i prve izvan granica Sjedinjenih Država. Prije Beograda je najbolji bio u Las Vegasu, Los Angelesu i Memphisu. Isto tako, ovo mu je prva kruna na zemljanoj podlozi, s tim da je prije nekoliko tjedana igrao finale Houstona, no ostao je kratak u finalnom meču protiv Juana Ignacija Chele.

Isner je bolje započeo nedjeljni finale te lako sa 6:3 osvojio prvi set, no stvari su se počele mijenjati krajem drugog seta. Tie-break te dionice je pripao Querreyju 7:4, nakon čega Isner više nije došao niti blizu oduzimanju servisa suparniku. Treba napomenuti da je krajem drugog seta Querrey spasio i jednu meč-loptu sunarodnjaka.

Querrey je, pak, iskoristio jednu od pet break-prilika u trećem setu, jednom je slomio Isnera na servis i pobjeda je pripala trenutačno 22. igraču na svijetu. Isner je, zanimljivo, jedno mjesto ispred Querreyja, svog stalnog partnera na turnirima parova. 

ATP Beograd, finale:

Querrey (3) - Isner (2) 3:6, 7:6(4), 6:4

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.