Rüdiger: Modrić je ostao, ali ja sam vođa Reala

Foto: Profimedia

ODLASKOM Tonija Kroosa (34) Real ne ostaje samo bez genijalnog igrača, nego i bez jednog od najvećih autoriteta i mentora mlađim igračima. To znači i da se mijenja hijerarhija, odnosno da se na njoj uspinju oni koji nisu bili senatori.

Gorostas se već u drugoj sezoni u Realu nametnuo kao vođa

Konkretno, to se odnosi na Antonija Rüdigera (31). On je u Realu samo dvije godine, ali se već tijekom ove, njegove druge sezone u klubu očito nametnuo kao jedan od vođa. Rüdiger se na terenu postavlja kao gazda te tako i izgleda. Kako zbog impozantne, gorostasne građe grmalja od 1.90 mišića, tako i ponašanjem. Rüdiger viče na igrače, brani ih od napada suparnika, svađa se sa sucima, a u slavljima golova, dramatičnih prolazaka i trofeja je najluđi.

Očekivalo se da će Modrić napokon postati lider 

Očekivalo se da će odlascima Cristiana Ronalda, Sergija Ramosa, Karima Benzeme, a sada i Kroosa, vođa momčadi postati Luka Modrić. Kojeg kao lidera hvale i ističu suigrači i treneri. No, sedam godina mlađi Rüdiger, koji je k tome u odnosu na Modrićevih 12, u klubu tek dvije godine, mu je osporio liderstvo. Novinar El Munda u intervju je ovako postavio pitanje Nijemcu: "Toni Kroos odlazi u mirovinu, Luki Modriću je ostalo još malo... Vama je 31 godina. Mislite li da ste vođa Realove nove generacije?"

Rüdiger je odgovorio: "Sve dođe svom kraju. Nažalost, za Tonija je kraj nastupio sad. Jako će nam nedostajati jer je jedinstven i nenadoknadiv igrač. Modrić (38) je još uvijek svjež i igra jako dobro. Tu su još veterani Lucas Vazquez, Nacho, Carvajal... Ali, da. Vidim sebe kao vođu momčadi. Nisam vođa od velikih riječi, nego od djela."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.