Radovani: Nije logično da Peroš bude volonter!

SILVANO BRALIĆ, vijećnik Liste Velog Mista, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u aktualnom sazivu, prozvao je Matu Peroša i lidere splitskog kluba zbog visine plaće koju prima predsjednik upravnog odbora š.d.d-a Hajduk.

"Kako je moguće da predsjednik Hajduka prima plaću veću od 50 tisuća kuna mjesečno za dužnost koja se do sada obavljala volonterski", upitao je Bralić nazočne, dodajući kako ne razumije zašto je predsjednička dužnost postala profesionalni posao.

Zanimalo ga je i je li Grad Split vlasnik Hajduka, a primanja predsjednika kluba usporedio je s onima splitskog gradonačelnika Ivana Kureta, koji mjesečni prima 16 tisuća kuna.

Pojašnjenje je ponudio upravo HDZ-ov gradonačelnik Kuret, koji je podsjetio da Grad Split još uvijek nije većinski vlasnik Hajduka s obzirom da još nije provedena dokapitalizacija.

"Trenutni su većinski vlasnici dioničkog društva Hajduk uplatitelji 80 milijuna kuna. (Željko Kerum i Jako Andabak, op.a) Kada Trgovački sud u Splitu prihvati i provede dokapitalizaciju, poljudski stadion predat će na upravljanje Hajduku.", dodao je Peroš, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Kuret tvrdi kako je nužno da predsjednik kluba bude profesionalac, s obzirom na budžer splitskog kluba koji godišnje iznosi između 50 i 60 milijuna kuna. Radi se o golemom novcu i golemoj odgovornosti, stoga volonterizam ne dolazi u obzir, ističe Kuret čiji je odgovor Bralić okarakterizirao kao demagogiju.

"Postoji niz svjetskih klubova koji su dionička društva pa im predsjednici nisu profesionalci", reternitrao je Bralić.

Odvjetnik Hajduka Vinko Radovani u razgovoru za Index pojasnio je da se uloga predsjednika Hajduk trenutno može uspoređivati samo s funkcijama predsjednika uprava jakih firmi koje imaju sličan temeljni kapital kao Hajdukov:

"Ne mogu ulaziti u to kolika je plaća gospodina Mate Peroša, jer se radi o menadžerskom ugovoru kao poslovnoj tajni dioničkog društva. No, činjenica je da je Hajduk sportsko dioničko društvo, ali nije Udruga. Dakle, nije nužno da ima predsjednika profesionalca, ali nije niti logiučno da predsjednik s tolikom odgovornošću bude volonter. Visinu njegove plaće određuju članovi Nadzornog odbora koji su ujedno i njegovi vlasnici.", rekao nam je Radovani.

D.R.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.