Rakitić na pitanje o Modriću: Čekajte da uzmem rječnik

Foto: EPA

HRVATSKI nogometaš Ivan Rakitić (36) dao je intervju za španjolski As uoči Europskog prvenstva, koje u petak počinje u Njemačkoj. Iskusni veznjak nastupao je za Basel, Schalke, Barcelonu i Sevillu, čija je legenda i koju je napustio u siječnju, a sada igra u saudijskom Al-Shababu.

Rakitić je bio fantastičan reprezentativac Hrvatske, za koju je upisao 106 nastupa i 15 pogodaka, a s njom je osvojio drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu 2018. te se godinu dana poslije oprostio. Na pitanje bi li želio biti s ostatkom ekipe izbornika Zlatka Dalića na ovogodišnjem Euru, Rakitić je odgovorio:

"Naravno, jer volim nogomet i svoju reprezentaciju. Ali tako se osjećam sada i osjećat ću se za deset godina. Oduševljen sam što ću gledati Euro kod kuće s obitelji i suprugom.

Odluka da prestanem igrati za reprezentaciju donesena je iz srca jer se moja obitelj žrtvovala za mene i došlo je vrijeme da ja napravim nešto za nju. Još me žulja što utakmice Seville i Barcelone, pa tako i Hrvatske, gledam na televiziji, ali i dalje sam blizak tim momčadima."

Rakitić o Modriću: Čekajte da uzmem rječnik...

Hrvatski reprezentativci posjetili su papu Franju uoči Eura. "O posjetu Papi razgovarao sam s Lukom Modrićem. Put u Vatikan je bio lijep i nadam se da će im to pomoći na Euru. Poštujem sve religije. Ja sam kršćanin i molim se svaki dan", izjavio je Rakitić.

Kao i uvijek, pitali su ga što još može reći o Modriću. "Čekajte da uzmem rječnik... Moram izmisliti riječ kako bih opisao njegovu veličinu. Bilo da ste navijač Real Madrida ili ne, Lukina priča je posebna.

Čisti nogomet, primjer za djecu, profesionalce i novinare zbog svega što je napravio s Realom i reprezentacijom, ali i zbog ponašanja prema svima. Mi koji volimo nogomet želimo da ostane u Realu i Europi kako bismo i dalje uživali gledati ga. Poseban je", rekao je Rakitić.

"Dalić je odličan psiholog"

"Hrvatska je zemlja s nešto više od četiri milijuna stanovnika, nevjerojatan je osjećaj govoriti o povijesti koju imamo, posebice o svjetskim prvenstvima. Čini se kao izmišljena priča, nije logična. Osim rezultata, tu su i igrači koje je Hrvatska stvorila. Bio bi poseban osjećaj vidjeti Modrića kako podiže trofej", nastavio je Rakitić.

Na pitanje što se može očekivati od Hrvatske na Euru, Rakitić je rekao da Dalić ima momčad pomiješanu sa starim igračima njegove generacije, ali i nekolicinu mladih poput Lovre Majera. "Dalić je nevjerojatna zvijezda, ne samo nogometno već i po mentalitetu. Zlatko je odličan psiholog", tvrdi Rakitić.

Hrvatska će na Euru biti u skupini B sa Španjolskom, braniteljem naslova Italijom i Albanijom. "Jako teška skupina, najteža na Euru. Srećom, novi format omogućuje prolazak i s trećeg mjesta, a onda se u doigravanju svašta može dogoditi. Bit će iznenađenja jer je nogomet postao izjednačen, razlike nisu kao prije", smatra Rakitić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.