TRANSFERI

Raphinha je novi igrač Barcelone

Foto: EPA

RAPHINHA je novi igrač Barcelone. Katalonski klub objavom na službenoj stranici potvrdio je dolazak 25-godišnjeg Brazilca čije je puno ime Raphael Dias Belloli. Igra na pozicijama desnog krila i središnjeg napadača, a dolazi iz Leedsa, u koji je 2020. došao iz Rennesa. Ranije tijekom karijere igrao je i za Sporting i Vitoriu Guimaraes, u koju je došao iz brazilskog Avaija.

Phil Hay, novinar Athletica koji prati Leeds, na Twitteru je objavio kako će Barcelona za Raphinhu platiti 58 milijuna eura plus osam milijuna bonusa. Interes za reprezentativcem Brazila, za koji je odigrao devet utakmica i postigao tri gola, pokazali su Chelsea, Arsenal i Tottenham, s tim da je Chelsea bio jako blizu ostvarenja transfera.

Međutim, Raphinha je odabrao Barcelonu, kojoj će nakon Francka Kessieja i Andreasa Christensena biti treći transfer u ovom prijelaznom roku. Raphinha je u Premier ligi tijekom dvije sezone, odnosno 65 utakmica, zabio 17 i asistirao za 12 golova. Predstoji mu liječnički pregled, a dobro upućeni novinar Fabrizio Romano objavio je da će potpisati ugovor do 2025. godine.