Rasipa se državna sportska redakcija: S HTV-a odlaze Vela i Šapit

SPORTSKA redakcija HTV-a ostaje bez još dva prepoznatljiva lica. Nakon Bože Sušeca, Prisavlje napuštaju Željko Vela i Marko Šapit, dugogodišnji novinari i komentatori sportskog programa državne televizije. Informacija još uvijek nije službeno potvrđena od strane HRT-a čiji glasnogovornik Danko Družijanić navodi da još uvijek nisu zaprimljeni zahtjevi za raskid ugovora. No, Bruno Kovačević, urednik sportskog programa HTV-a, svjestan je da gubi dio svoje postave. 

Svega nekoliko dana prije nego je krenuo za Južnu Afriku, kao dio ekipe koja će pokrivati praćenje SP-a, Vela je, kako doznajemo, podnio zahtjev za sporazumnim raskidom ugovora. Naveo je da ima ponudu koja se ne odbija, a da s HTV-a odlazi s lijepim uspomenama. I dakako, ne zatvara si vrata Prisavlja, ukoliko situacija u katedrali duha jednom bude bolja. Trenutno na HTV-u vlada logistički, urednički, ali i financijski kaos. Stalnim zaposlenicima kasne isplate, što na državnoj TV do sada baš i nije bio slučaj.

Vela i Šapit odradit će još afrički projekt, a potom napuštaju redakciju u kojoj su ostavili dubok trag. Radi se možda i o najpozitivnijim licima sportskog programa koja HTV nije uspio zadržati. Vela bi karijeru mogao nastaviti na beogradskom sportskom kanalu Arena sport koji planira ulazak na hrvatsko tržište. Agencija za elektroničke medije vjerojatno će im dodijeliti koncesiju pa se emitiranje u Hrvatskoj očekuje već na jesen.

"Nemam dozvolu govoriti gdje idem, ali to je potez koji sam morao napraviti jer u nekoj životnoj dobi čovjeku trebaju konkretnije stvari. Nisam ljut, a ponajmanje ogorčen zbog situacije na HTV-u, odlazim s ugodnim sjećanjima. No, jednostavno s novcem koji nudi HTV ne može se preživjeti. Moram otvoriti novo poglavlje, sada kada imam lijepu šansu za to. Ne znam je li kolega Vela dobio istu ponudu kao i ja, jer otkako je krenuo za Afriku nismo stigli razgovarati", priopćio nam je Marko Šapit.