Raspad u KK Zadru. Odlaze igrači, štedi se na grijanju, struji, dvorani...

Foto: Hina

DIREKTOR KK Zadra David Gunjević najavio je odlaske nekoliko igrača i smanjenje financijskih obveza kluba, ali tek poslije završnice Kupa Krešimira Ćosića.

"S igračima se ušlo u treću plaću zaostatka, radnoj zajednici kasni dva mjeseca. Trener Danijel Jusup je došao jer zna kako raditi u ovakvim situacijama besparice i pravo je čudo što smo se u ovoj situaciji našli već sada, a ne u 11. mjesecu. Dobili smo uvjeravanja igrača da u sljedećih 15 dana neće biti izvanrednih situacija, ostat ćemo okupljeni do utakmice Krešinog kupa, a nakon toga ćemo vidjeti", rekao je Gunjević.

Luka Božić, najbolji igrač Zadra, prije 16 dana je podnio pisani zahtjev za isplatom zaostalih plaća.

"Momčad nas košta oko 50 tisuća eura mjesečno, a radna zajednica oko 30. U prosincu smo zahvaljujući sponzorima isplatili jednu plaću. Klub ne funkcionira zbog politike, nego isključivo zbog sponzora. Ne znam što se očekuje od mene, da pronađem 1.5 milijuna eura nakon što smo ostali bez milijun eura koje smo trebali dobiti od vlasnika u zadnjih godinu dana? Rezat će se sve, i Jazine i grijanje, struja, ugovori s igračima, sve."

U hrvatskom prvenstvu Zadar je na petom mjestu s 12 pobjeda i četiri poraza, a u regionalnoj ligi je šesti s devet pobjeda i osam poraza. Prošle sezone su Zadrani izgubili u borbi za titulu hrvatskog prvaka od Cibone u majstorici.