Raspada se PSG?

Foto: Profimedia

KYLIAN MBAPPE želi napustiti Paris Saint-Germain, po mogućnosti već u siječnju sljedeće godine. Osjeća se izdanim i za tu izdaju krivi čelništvo kluba, koje optužuje da nije ispoštovalo dogovore iz svibnja, posebice vezane za njegovu poziciju na travnjaku. Za to krivi i trenera Christophea Galtiera i njegov napadački sustav igre. Istovremeno, PSG želi napustiti i sportski savjetnik Luis Campos, samo nekoliko mjeseci nakon što je stigao u klub.

Campos uživa reputaciju jednog od najboljih savjetnika u svijetu sporta nakon što je u radnom vijeku provedenom u Monacu i Lilleu pronašao talente vrijedne gotovo 600 milijuna eura. Među njima su i sad nezadovoljni Mbappe, James Rodriguez, Bernardo Silva, Fabinho...

Nesuglasice

Razlozi odlaska dokazanog stručnjaka svode se na nesuglasice koje ima s predsjednikom kluba Nasserom Al-Khelaifijem i sportskim direktorom Anterom Henriquem. Ovom potonjem zamjera loš posao tijekom ljeta, posebice s posudbama igrača koji nisu u prvom planu kod Galtiera.

Nesuglasice među igračima, na relaciji trener - igrači i u kancelarijama kluba sugeriraju da je situacija u bogatom PSG-u daleko od bajne, a mogla bi dovesti i do brzog i za mnoge neočekivanog kraja ako i financijski najvrjednija zvijezda napusti klub. Već neko vrijeme se piše da bi i Lionel Messi mogao otići na kraju sezone, a bez njih dvojice PSG sutra neće biti niti u približnoj mjeri zanimljiv sponzorima ni igračima, kojima je mamac dijeliti svlačionicu s njima, kao što je danas.

Mbappe: Pogriješili smo, ja prvi

Sve se češće spominju pogreške, a jedna od izjava koje su izašle u javnost, a u sebi sadrži tu riječ, pripada Mbappeu. "Pogriješili smo, ja prvi." Rekao je to u krugu najbližih komentirajući odluku da ostane u PSG-u kad je iz njega pokušavao otići. Dugo ga se povezivalo s Real Madridom, transfer se već bio definirao kao gotova stvar, no onda je Mbappe prihvatio 100 milijuna eura za potpis produljenja s PSG-om i 50-ak milijuna eura po sezoni u novom ugovoru.

Sad zbog toga, očito je, žali. A mogao bi zažaliti i PSG, koji je tijekom ljeta od neimenovanog kluba tražio 400 milijuna eura za transfer. U pitanju je debelo probijanje rekorda u svijetu nogometa, koji i dalje drži PSG kad je dovodio Neymara iz Barcelone za 222 milijuna eura. Osoba koja je tražila 400 milijuna za transfer Mbappea? Luisu Camposu ne previše omiljeni Antero Henrique.