Raste utjecaj Hrvata u Europskim olimpijskim odborima

HRVATSKI olimpijski odbor dobio je predstavnike u tijelima Europskih olimpijskih odbora (EOO), koji u Valletti na Malti održavaju 31. seminar EOO-a.

Novo članstvo Komisija EOO-a birano je u mandatnom razdoblju od 2010. do 2013. Manuela Sentderdi imenovana je članicom Komisije za marketing i komunikaciju u kojoj je kao predstavnik sportaša imenovan i Gordan Kožulj.

Olimpijka Danira Nakić Bilić imenovana je za članicu Komisije za olimpijsku kulturu i obrazovanje. U medicinsku i antidopinšku komisiju izabrana je dr. Vlasta Brozičević, a Josip Čop izabran je u Komisiju za mlade i sport. Zlatko Mateša reizabran je u Komisiju za pripremu Olimpijskih igara.

Imenovanje djelatnika HOO-a, Hrvatske olimpijske akademije (HOA) te istaknutih osoba iz sportskih i medicinskih krugova u tijela EOO-a veliko je priznanje za njih osobno, ali i za hrvatski olimpijski pokret koji aktivno sudjeluje u međunarodnim institucijama. Podsjetimo kako je Zlatko Mateša na čelu radne grupe za izradu studije o izvedivosti i isplativosti organizacije Europskih igara te je član Izvršnog odbora EOO-a.

U ime HOO-a u radu seminara sudjeluju predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, glavni tajnik Josip Čop, pomoćnik glavnog tajnika za olimpijski program Damir Šegota i suradnica za Olimpijsku solidarnost Vesna Peran.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.