Razlaze se Dinamo i Tomo Butina?

Foto: Cropix, Drago Sopta

"U POSLJEDNJE dvije godine bio sam junak ili tragičar za 52 života", rekao je nedavno Tomo Butina i bio je potpuno u pravu. Spašavao je Modre u Kopru, Puli, Erevanu, ali je znao i bolno kiksati u trenucima kada se to jednom iskusnom vrataru ne bi smjelo dogoditi. Sjetit ćemo se Šibenika, gdje je primio pogodak sa 40 metara, pa pogotka Ibričića na Poljudu u polufinalu Kupa, zatim i najsvježijeg "detalja" u Moldaviji, gdje je svojim bezglavim izlijetanjem nakon prekida Sheriffa poništio Sammirovu majstoriju, ujedno i vodstvo svoje momčadi.

Na vratima Dinama zamijenio ga je Filip Lončarić protiv Rijeke, ali i u uzvratu sa Sheriffom. Svi smo vidjeli kako se Fićo predstavio u lutriji jedanaesteraca. Nažalost, nije mogao obraniti onoliko koliko su njegovi suigrači promašivali. Da se radi o izuzetnom talentu, znali smo i prije, no u vrijeme kada Butina blijedi, kao i veliki dio anemične Dinamove obrane, Lončarićevu darovitost Mamić će posebno trebati.

Iako će svakog igrača pogoditi kada se, makar i u novinskim analizama, nađe među otpisanima, Butina tvrdi da se radi o ozljedi, a ne o kazni za Sheriff. Istina će najprije biti negdje između. Mogla bi se tražiti i oživljenim kontaktima Butine i Cluba Bruggea, o kojima je progovorio za belgijske medije.

"Hrvatska liga je loša, ali ovdje nisam radi novca"

"Dogodilo se to ovog ljeta, komunicirali smo i zato me ne čudi što se odmah počelo pričati o mom povratku u Brugge", istaknuo je Butina koji je s Bruggeom u tri sezone (2003.-2006.) osvojio i naslov prvaka. Dinamov vratar, koji se u Maksimir vratio točno 15 godina nakon svog debija u modrom dresu, vrata Belgije ostavio je - odškrinutima.


"Još uvijek sam igrač pod ugovorom u Dinamu, ali ne mogu očekivati više od onoga što smo već osvojili: prvenstvo, Kup i Superkup. I sve to u posljednje dvije godine. Da budem iskren, hrvatska liga baš i nije kvalitetna. No, ovdje nisam radi novca, već zbog emocija, zabave. Vidjet ćemo, ipak je sve moguće", dodao je za HNB vratar koji, prema vlastitom priznanju, ima ugovor u rangu Mamićevih kadeta, 100 tisuća eura bruto...

"Neću tugovati ako Fićo postane vratar broj jedan, on je golmančina", tvrdi 36-godišnji Butina koji je spreman na upravo takav scenarij...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.