SP U KOŠARCI

Reakcija izbornika Srbije kod naguravanja Jokića i Hacketta postala viralni hit

Screenshot: Sportklub.hr

SRBIJA je jučer neočekivano uvjerljivo pobijedila Italiju i tako na savršen način zaokružila svoj nastup po skupinama na SP-u u Kini.

Angola je ostala zaleđena na -46, Filipini na -59, a jaka Italija, koja je u Kinu došla s dva NBA igrača i napunjena visokim ambicijama, izgubila je "samo" 15 razlike.

>> TEMA: Može li Srbija postati prvak svijeta u košarci?

Međutim, nije prošlo bez tenzija na parketu u Šangaju. Srpski košarkaš Nikola Jokić u posljednjoj četvrtini nervozno je reagirao prema Danielu Hackettu, došlo je do naguravanja, što je izazvalo reakcije svih igrača. Dan kasnije u središtu pažnje više nije centar Denvera nego razigravač srpske reprezentacije Stefan Jović. On je, kao rezerva, s klupe gledao kako Jokić ulazi u incident s Hackettom, pa je preskočio reklamnu ogradu u namjeri da uskoči na parket i pomogne suigraču.

Ali, brzinom munje u kadru su se pojavili izbornik Aleksandar Đorđević i pomoćni trener koji su zaštitarskim manevrom zaustavili Jovića kojeg su još i povlačili nazad Stefan Birčević i drugi rezervni igrači. Toliko brzo su Đorđević i njegov pomoćnik uletjeli u kadar da je video komičan i ubrzo je postao viralni hit na društvenim mrežama.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Izbornik Srbije danas je i komentirao taj događaj.

"Darko (Rajaković, pomoćni trener Srbije, op. a.) zna kako je to u NBA-ju - čim skočiš u teren automatski si kažnjen s dvije utakmice. Ne znam kako to FIBA regulira, ali i meni je potencijalna kazna bila u glavi i nisam htio dozvoliti nikakav problem. Vodili smo, privodili utakmicu kraju i najmanje nam je bila potrebna takva situacija", rekao je Đorđević i nastavio:

"Igrači moraju biti svjesni toga, pametnije moraju reagirati, ne ulaziti u takve epizode, bez obzira na to što se događa. Jovke (Stefan Jović, op. a.) ima južnjačku krv... Impuls te navodi da pokažeš zube, da pokažeš karakter, međutim u tim trenucima to je apsolutno nepotrebno."

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.