TRANSFERI

Real Madrid pomaže Chelseaju da dovede veliku mladu njemačku zvijezdu

Foto: EPA

CHELSEA već neko vrijeme pokušava dovesti 21-godišnjeg njemačkog ofenzivnog veznjaka Kaija Havertza, ali pregovori se lome na visini odštete jer Bayer Leverkusen traži 100 milijuna eura, a Englezi pokušavaju proći jeftinije.

No Chelseaju je u pomoć posredno priskočio Real Madrid, koji je njemačkom klubu ponudio na posudbu igrača čiji bi mu dolazak znatno olakšao gubitak igrača Havertzova kalibra.

Radi se o 18-godišnjem Brazilcu Reinieru, kojeg je Real doveo iz Flamenga u siječnju i držao ga u drugoj momčadi Castilli. Za iduću sezonu mu želi omogućiti visoku minutažu u jačoj ligi, a Njemačku smatraju idealnim mjestom za taktički i tehnički razvoj svojeg supertalenta.

Zato je Real započeo pregovore s Bayerom, znajući da bi mu Reinier itekako dobro došao ako bude morao prodati Havertza, koji jako želi u Chelsea i navodno će uskoro i službeno zatražiti od kluba da mu omogući taj transfer.

Havertz se ove sezone nastavio nametati kao jedna od najvećih novih mladih zvijezda Bundeslige postigavši 17 golova uz devet asistencija u 43 nastupa u svim natjecanjima. Prošle sezone zabio je 20 golova uz sedam asistencija u 42 nastupa. Transfermarkt ga trenutačno procjenjuje na 81 milijun eura.

Reinier je pak jedna od najvećih mladih brazilskih zvijezda i veliki dio budućnosti Reala, koji ga je u siječnju platio 30 milijuna eura nakon što je s Flamengom osvojio naslov brazilskog prvaka i Copa Libertadores.

Njegovu vrijednost prepoznao je i legendarni Brazilac Ronaldo, koji je danas većinski vlasnik Real Valladolida i želi nagovoriti svoj bivši klub da Reiniera njemu ustupi na posudbu, no čini se da su Madriđani skloniji opciji slanja mlade zvijezde u Njemačku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.