Real nezapamćeno oslabljen u derbiju sezone u subotu

Foto: Profimedia

EDER MILITAO, David Alaba, Antonio Rudiger, Nacho Fernandez. Ovo je popis svih Realovih stopera, ali i svih onih koji u subotu neće igrati derbi sezone. Real tada od 18:30 u 24. kolu La Lige dočekuje Gironu, senzaciju s kojom se već odavno izmjenjuje na prvom mjestu, a ostali im ne mogu ni prići.

Real je, naime, vodeći s 58 bodova, a Girona je druga s 56. Dosta iza njih su treća Barcelona s 50 i Atletico s 48 bodova. Jasno je, dakle, zašto Španjolci utakmicu u subotu nazivaju derbijem prvenstva. Girona će u utakmici sezone biti oslabljena bez suspendiranih trenera Michela i ključnog braniča Daleyja Blinda, ali Real nema nijednog stopera.

Od ranije ozlijeđenima Militau i Alabi pridružili su se Rudiger i Nacho. Realov insajder Manu Carreno, voditelj kultne radijske emisije El Larguero, otkriva da će par centralnih braniča protiv Girone činiti desni bočni Dani Carvajal i defenzivni veznjak Aurelien Tchouameni. 

Desni bok će onda zauzeti Lucas Vazquez, a lijevi Ferland Mendy. Ancelotti će tako pokrpati obranu, ali i ostati bez ijednog rezervnog desnog bočnog i stopera te sa samo jednim lijevim bekom na klupi, Franom Garcijom. Jasno je da će za utakmicu protiv Girone klupu morati napuniti obrambenim igračima iz rezervne momčadi.