Real nudi Mbappeu 150 posto višu plaću od Modrićeve. Ima samo tjedan da odgovori

Foto: Profimedia

KYLIAN MBAPPE ima tjedan dana da odluči hoće li na ljeto prijeći u Real kao slobodan igrač ili će i nakon sedam godina ostati u PSG-u, za koji je u 282 utakmice postigao 233 gola, ali nije osvojio ništa van Francuske. Real mu je po načelu "uzmi ili ostavi" ponovio ponudu koja je na stolu još od proljeća 2022.

Mbappe bi došao na ljeto kao slobodan, ali nipošto i kao besplatan igrač

Došao bi na ljeto bez odštete jer mu završava ugovor s PSG-om, ali Real će, bez obzira na to, za njega platiti senzacionalno puno. Mbappeu nudi čak 130 milijuna eura naknade samo za potpis ugovora te godišnju plaću od 26 milijuna eura neto. Za usporedbu, Luka Modrić za isto razdoblje zaradi nešto više od 10 milijuna eura neto. Tako bi Mbappe postao najplaćeniji igrač u povijesti Reala.

No, zbog lošeg iskustva s Mbappeom, ova ponuda nije podložna pregovorima ili licitacijama ni dugom čekanju odgovora. Ovo pišu španjolski Marca i Relevo te francuski L'Equipe. "Ovo je zadnji Realov pokušaj da dovede Mbappea. Nakon njega je gotovo. Ako Mbappe ne pristane na uvjete koji mu se nude, u njegovoj 25. godini zauvijek mu se zatvaraju vrata Reala", piše Relevo, podsjećajući na to kako je prije gotovo dvije godine Mbappe zavlačio Real, da bi na kraju produljio ugovor s PSG-om.

Marca: Mbappe je prije dva mjeseca rekao Realu da dolazi

Marca dodaje: "Mbappe i Real su ozbiljno razgovarali prije dva mjeseca i igrač je načelno pristao na uvjete koje mu nudi klub. Tada su dogovorili da će se opet naći u siječnju, ali da će to biti zadnji sastanak. Real će Mbappea kontaktirati idućeg tjedna. Neće prihvatiti okolišanje, ni čekanje, samo izravan odgovor. Hoće li doći ili ne.

Čeka se odgovor mame Fayze

Ako odgovor koji sportski direktor Jose Angel Sanchez dobije od igračeve majke Fayze Lamari bude potvrdan, Real će samo Mbappeu dati na potpis ugovor koji ga čeka od svibnja 2022. Real želi da Mbappe napravi isto što i David Alaba prije tri godine. On je u prvom tjednu siječnja potpisao ugovor za Real i do kraja sezone nastavio igrati za Bayern. Zatim se u lipnju kao slobodan igrač priključio klubu za koji je potpisao pet mjeseci ranije."

L'Equipe: PSG odgovara protuponudom

L'Equipe potvrđuje da je Real pokrenuo završnu i ekspresnu akciju oko Mbappea, ali i da je "PSG optimističan da će Mbappe produljiti ugovor s njim, usprkos velikom interesu Reala". No, Marca na to odgovara: "Real je svjestan toga, ali nikako ne prihvaća da ga Mbappe i njegova svita opet iskoriste kao sredstvo da Mbappe izbori bolji ugovor u PSG-u. Perez ga i dalje želi, ali ne pod svaku cijenu.

Real želi Mbappe, ali više ne pod svaku cijenu. Za to je par razloga

Više ga ne smatra hitnim pojačanjem kao što je bio prošle godine. Sada Real ima snažan plan B. Točnije, nekoliko njih. To mu omogućuju Bellinghamova eksplozija. Zatim, formiranje brazilskog trozupca Vinicius, Rodrygo, Endrick te, konačno, Erling Haaland. Ako Mbappe opet prevari Real, klub će se okrenuti Norvežaninu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.