LA LIGA

Real počinje pripremati Raula da zamijeni Zidanea

Foto: EPA

REAL MADRID slaže momčad za iduću sezonu, i to na svim razinama, pa je tako odlučeno da će njegovu drugu momčad, Castillu, iduće sezone voditi legendarni Raul, piše AS.

Castilla je trenutačno u doigravanju za promociju u drugu ligu, u prvoj utakmici je pobijedila Cartagenu 3:1, a Raul će preuzeti momčad bez obzira na ishod tog dvomeča.

Klub želi nastaviti s politikom koja je davala dobre rezultate proteklih godina, držati bivšeg igrača na klupi Castille i tako ga pripremati da u budućnosti preuzme prvu momčad, kao što je bio slučaj sa Zinedineom Zidaneom i Santiagom Solarijem. Osim toga, u Realu smatraju da će Raul zbog veličanstvene igračke karijere u startu imati poštovanje mladih igrača.

Raul je ove sezone vodio B momčadi Realovih kadeta i juniora, a na klupi Castille zamijenit će Manola Diaza, koji je uskočio nakon što je Solari promoviran za trenera prve momčadi. Diaz će se vratiti na funkcije koordinatora omladinske škole i pomoćnika direktora Ramona Martineza.

U petak Raul završava tečaj na kojem sudjeluju i drugi bivši igrači poput Xabija Alonsa, Victora Valdesa, Xavija i Julija Baptiste, nakon kojeg će dobiti Uefinu Pro licenciju, bez koje ni ne može voditi seniorsku momčad u prva tri ranga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.