Real vraća napadača kojeg se riješio prije 12 godina?

Foto: EPA

REAL MADRID bi u ljetnom prijelaznom roku mogao dovesti Joselua (33), napadača Espanyola, tvrdi Mundo Deportivo. Španjolski medij podsjeća kako se među glasinama uvijek spominju zvijezde PSG-a i Manchester Cityja, Kylian Mbappe i Erling Haaland, no to su komplicirani poslovi te igrači imaju ugovore s velikim klubovima.

Madridski klub istovremeno traži zamjenu za Karima Benzemu, startnog napadača starog 35 godina i aktualnog osvajača Zlatne lopte, kojem ugovor istječe na kraju sezone, što znači da tek mora potpisati novi kako bi ostao u klubu. Real, stoga, navodno mjesecima razmišlja o Joseluu.

Debitirao za Španjolsku s 32 godine, pa u minuti zabio dva gola

Riječ je o Španjolcu koji je ove sezone postigao 16 i asistirao za četiri pogotka u 35 nastupa. Mundo Deportivo ističe kako mu ugovor s Espanyolom vrijedi do ljeta 2025. godine, ali zato ima izlaznu klauzulu od 30 milijuna eura. Uzevši u obzir da se Espanyol dva kola prije kraja nalazi u zoni ispadanja, pad u drugu ligu mogao bi dodatno motivirati igrača na odlazak, a klub na prodaju.

Joselu je nedavno, iako ima 33 godine, debitirao za španjolsku reprezentaciju. Ušao je u 81. minuti protiv Norveške u prvom kolu skupine A kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Španjolska je u tom trenutku vodila 1:0 pogotkom Danija Olma, da bi Joselu u debiju, u razmaku u dvije minute, zabio dva pogotka za konačnih 3:0.

Mourinho je Joseluu dao dvije utakmice

Joselu je karijeru započeo u Celti Vigo iz koje je 2009. otišao u drugu momčad Real Madrida. Jose Mourinho dao mu je dvije utakmice tijekom 2011. godine za prvu momčad i u njima je postigao dva pogotka - jedan u La Ligi, jedan u španjolskom kupu. Međutim, bilo je to sve što je napravio u slavnom španjolskom klubu.

Hoffenheim ga je doveo 2012. za šest milijuna eura, pa nagodinu posudio Eintracht Frankfurtu. Uslijedio je transfer u Hannover 2014. za pet milijuna eura, a već iduće sezone kupio ga je Stoke City za osam milijuna eura.

Ni ondje se nije dugo zadržao jer ga je Stoke poslao na posudbu u Deportivo La Corunu, gdje je bio u sezoni 2016./2017. Newcastle ga je 2017. platio 5.5 milijuna eura prije no što je 2019. potpisao za Alaves i ondje bio do 2022. godine. Danas je igrač Espanyola.

Pročitajte više