Realove uzdanice na Final Fouru: Jugoslavenski rookieji predvođeni Antom Tomićem

TOMIĆ, Mirotić, Veličković.. nisu to imena nositelja igre nekog kluba iz regije, nego odlični mladi igrači Reala, čije je balkanske uzdanice (tu je još i Mirza Begić) Euroliga predstavila pred Final Four koji sutra počinje u Barceloni. Za europsku titulu u San Jordiju bore se Panathinaikos - Montepaschi i Maccabi - Real. Pobjednici ovih parova u nedjelju igraju finale.

Trojka s poteza Dubrovnik-Podgorica-Beograd u Barceloni debitira na najvećoj sceni: "crnogorska 'četvorka' Nikola Mirotić i hrvatski centar Ante Tomić sjajno su se nadopunjavali na Realovom putu do turnira velike četvorke" govori se u službenoj video-najavi Final Foura Eurolige.

"Jako sam uzbuđen zbog izazova kakav je Final Four, to mi je prvi turnir najbolje četvorice u karijeri i nadam se da neće biti zadnji. Uvjeren sam da ću mom Realu pomoći koševima iz reketa, jer to je ono što svaka momčad treba, a ja sam pravi čovjek za to" samouvjeren je Tomić, koji ove sezone u Euroligi ima prosjek 9.7 koševa i 5.2 skokova po susretu.

Osim što je predstavljen na skupnom portretu igrača kojima je FF u Barceloni prvi u karijeri, s Tomićem je na stranicama Eurolige upriličen i poseban intervju:

Pouzdan si strijelac. Koliko ti je važno da sudjeluješ u napadu?


"Iznimno mi je bitno završavati akcije i volim što me se smatra košgeterom, ali to mi nije jedini cilj, uživam i kada ofenzivnim skokom doprinesen da Real postigne lagane koševe."

Koliko ti se teško prilagoditi snažnom čuvaru - u polufinalu te čeka Schortsanitis?

"Iskreno, ne prilagođavam se drugim igračima, uvijek nastojim da se oni prilagode meni. Možda imam problema s fizički jačim igračima, ali tu mi pomažu suigrači. Prednost koju u odnosu na mene imaju oni koji su od mene teži, anuliram svojom visinom."

Iza tebe je prva kompletna sezona u Euroligi. Kakvo je to iskustvo?


"Svakako je drugačije od prošle godine, kada sam došao usred sezone i utakmica Top 16. Iza mene je sad cijela sezona koju sam odigrao protiv najboljih europskih momčadi i lakše mi se pripremiti i koncentrirati nego prošle godine, kada sam imao mnogo manje vremena na prilagodbu."

Možete li Maccabiju nametnuti sporiju igru?


"Kao i svaka momčad, želimo protivnika natjerati da uđe u naš ritam. Skok i ukradene lopte su ključne sastavnice igre na Final Fouru i mi smo do sada bili jako dobri u tim kategorijama."

Koje su tri vještine najbitnije za pobjedu u ovakvim utakmicama?

"Iskustvo, talent i sreća."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.