TRANSFERI

Rebiću bi u konačnom transferu u Milan mogao pomoći bivši igrač Partizana

Foto: Getty Images

MILAN pregovara s Fiorentinom o dovođenju novog braniča, a taj bi transfer mogao pomoći Anti Rebiću da konačno i službeno postane igrač kluba sa San Sira.

Milan je zainteresiran za Fiorentininog braniča Nikolu Milenkovića, 22-godišnjaka koji je karijeru započeo u Partizanu, a 2017. stigao u Firencu. Prošle je sezone odigrao 41 utakmicu u svim natjecanjima i postigao pet golova.

Njegov je agent Fali Ramadani, baš kao i Rebićev, a posljednjih je mjeseci više puta razgovarao s upravom Milana o srpskom braniču. Talijanski mediji pišu da bi u Milenkovićev transfer bio uključen brazilski ofenzivni veznjak Lucas Paqueta, ali i Rebić.

Međutim, ne bi Rebić išao u drugom smjeru poput Paquete, nego Milan želi da se Fiorentina odrekne klauzule prema kojoj joj pripada 50% Rebićeva transfera iz Eintrachta. Upravo taj detalj najveća je prepreka u pregovorima Milana i frankfurtskoga kluba, iz kojeg je hrvatski reprezentativac došao na posudbu.

Rebić je na ljeto 2013. iz RNK Splita prešao u Fiorentinu za 4,5 milijuna eura, a ona ga je slala na posudbe u Leipzig, Veronu i Frankfurt. Eintracht ga je 2018. otkupio za dva milijuna eura, ali i garanciju da će joj isplatiti polovicu od njegovog sljedećeg transfera.

Embed from Getty Images

Nakon sjajne sezone u Eintrachtu, Milan ga je uzeo na dvogodišnju posudbu s opcijom otkupa za 20 milijuna, koju želi iskoristiti već nakon prve sezone na San Siru u kojoj je hrvatski krilni napadač u 34 nastupa u svim natjecanjima postigao 12 golova uz pet asistencija.

Milan za Rebića ipak ne želi izdvojiti više od 20 milijuna, a Eintracht želi iskamčiti što više novca pa bi idealno rješenje za oba kluba i za našeg igrača bilo izbaciti Fiorentinu iz jednadžbe. Potencijalna razmjena Milenkovića i Paquete prilika je da se i to postigne.