Rehhagel: Igrali bismo ljepše da imamo Kaku i Messija

U SVOJOJ stotoj utakmici na klupi grčke nogometne reprezentacije izbornik Otto Rehhagel uspio je odvesti  svoje nogometaše na Svjetsko nogometno prvenstvo.

Njemu će sljedeće godine domaćin biti Južnoafrička Republika, a Rehhagel se države na samom jugu Crnog kontinenta domogao nakon dviju dokvalifikacijskih utakmica protiv ukrajinskih nogometaša. U Ateni je bilo 0:0, u Donjecku 1:0 za Grčku, koja je na taj način po drugi puta u svojoj povijesti postala dio najveće svjetske nogometne smotre. Premijeru su, podsjetimo, imali 1994. godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Ukrajinci su odigrali dobru utakmicu, ali je naš plan igranja na kontranapade urodio plodom. Dobro smo analizirali naše suparnike i znali smo da, unatoč sjajnim napadačima, teško postižu pogodak. Iskoristili smo to. Sretan sam zbog svojih igrača koji su ostvarili ono što je od njih bilo traženo",  komentirao je Rehhagel uspjeh svoje momčadi.

Neraspoloženi ukrajinski novinari zamjerili su Nijemcu, koji je na klupi Grčke od 2001. godine, način igre na što im je Rehhagel spremno odgovorio da stil igre njegove momčadi diktiraju igrači koje ima i dobacio:

"Igrali bismo mi ljepši nogomet da imamo Kaku, Messija i Xavija."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.