Reja spašava Lazio protiv bivšeg kluba

JEDNA od zanimljivijih utakmica 32. kola talijanske Serije A bi mogla biti ona između Lazija i Napolija. Interes raste s obzirom na aktualno stanje obaju klubova na ljestvici.

Napolitanci su trenutačno na petom mjestu i u lovu su na Palermo, koji je četvrti sa tri boda više, a nagrada tog četvrtog mjesta je odlazak u kvalifikacije Lige prvaka iduće sezone. Objektivno još za to mjesto konkuriraju Juventus i Sampdoria.

Lazio je u donjem dijelu ljestvice te njihovi navijači i igrači i dalje imaju nemirne snove u kojima je noćna mora druga liga. Lazio je 16. na ljestvici, a od opasne zone trenutačno bježi pet bodova.

"Ovo je naša ključna utakmica. Ako pobijedimo Napoli, 90 posto ćemo ostati prvoligaši. Imamo kombinaciju po kojoj znamo koliko nam je još bodova potrebno, no moramo nastaviti gledati samo utakmicu po utakmicu. Momčad je dobro reagirala u zadnje vrijeme. Zadovoljan sam svime što vidim i idemo dobar rad pretočiti na travnjak", rekao je trener Lazija Edoardo Reja, koji je u Rim došao iz splitskog Hajduka kako bi spasio uglednog rimskog prvoligaša.

"Imamo europske ambicije, imamo želju ulaska u Ligu prvaka i zbog toga smo osuđeni u svakoj utakmici tražiti pobjedu. To je možda pritisak i teret, ali ako smo uistinu dobro, to treba konstantno dokazivati. Da, idemo i u Rim po pobjedu", rekao je argentinski nogometaš u Napoliju Ezequiel Lavezzi, koji je ove sezone postigao pet prvenstvenih pogodaka.

Zanimljivosti:

• U prvom dijelu sezone su Napoli i Lazio odigrali u Napulju utakmicu bez pogodaka. Prošle je sezone, pak, Napoli pobijedio kao gost u Rimu, bilo je 1:0.

• Napad Lazija je drugi najslabiji u cijeloj Seriji A te po utakmici prosječno zabija manje od jednog pogotka (27 pogodaka u 31 utakmici). Slabiji od njih je samo Livorno sa 21 pogotkom. I kao domaćini su igrači Lazija među najneučinkovitijima. Zabili su ih 14 u 15 utakmica, a gora je jedino Siena sa 13 domaćih golova.

• Lazio ima iza sebe tri utakmice bez poraza. Pobijedili su 2:0 Cagliari u gostima i Sienu na svom terenu, a u prošlom kolu su remizirali na San Siru kod Milana 1:1.

• Lazio i Napoli su dvije momčadi s najvećim brojem remija u dosadašnjem dijelu sezone Serije A. Dijelili su bodove čak dvanaest puta.

 

Vjerojatni sastavi:

Lazio (3-4-2-1): Muslera - Dias, Stendardo, Radu - Lichtsteiner, Brocchi, Ledesma, Kolarov - Zarate, Mauri - Flocccari

• Lazio za ovu utakmicu ne može računati na ozlijeđene Daba, Meghnija, Manfredinija, Matuzalema, Bizzarrija, Inzaghija i Foggiju.

Napoli (3-4-2-1): De Sanctis - Grava, Cannavaro, Campagnaro - Maggio, Pazienza, Gargano, Zuniga - Hamšik, Quagliarella - Lavezzi.

• Napoli trenutačno na listi ozlijeđenih ima Santacrocea, Hoffera i Dossenu.

 

Forma:

Lazio

REMI (vani) 1:1 Milan (Serie A, 28. ožujka)

POBJEDA (doma) 2:0 Siena (Serie A, 24. ožujka)

POBJEDA (vani) 2:0 Cagliari (Serie A, 21. ožujka)

PORAZ (doma) 0:2 Bari (Serie A, 14. ožujka)

PORAZ (vani) 1:2 Sampdoria (Serie A, 7. ožujka)

Napoli

POBJEDA (doma) 1:0 Catania (Serie A, 28. ožujka)

POBJEDA (doma) 3:1 Juventus (Serie A, 25. ožujka)

REMI (vani) 1:1 Milan (Serie A, 21. ožujka)

PORAZ (doma) 1:3 Fiorentina (Serie A, 13. ožujka)

PORAZ (vani) 1:2 Bologna (Serie A, 7. ožujka) 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.