Rendulić o debiju novog igrača Dinama: Baš i nije spreman, imao je grčeve

Foto: Luka Stanzl, Marko Prpic/PIXSELL

DINAMO je na Maksimiru pobijedio Varaždin 1:0 u 23. kolu SuperSport HNL-a. Jedini pogodak na susretu postigao je Bruno Petković u 18. minuti iz kaznenog udarca. Momčad trenera Sergeja Jakirovića u dramatičnoj završnici mogla je ostati bez pobjede, ali je golman Ivan Nevistić u 81. minuti obranio kazneni udarac Marka Dabre, dok je u petoj minuti sudačke nadoknade spriječio pokušaj Jurice Poldrugača.

Debi Pierre-Gabriela za Dinamo

Debi u dresu Dinama upisao je Ronael Pierre-Gabriel (25), desni bočni koji je ove zime stigao iz Nantesa bez odštete. Jakirović mu je dao 81 minutu, a ovako je njegov premijerni nastup komentirao hrvatski trener, a sada stručni komentator MAXSporta Krunoslav Rendulić.

"Moram priznati da baš i nije oduševio. Uklopio se u utakmicu, u sivilo. Na kraju smo vidjeli da nije baš ni spreman. Od 60. minute je dvaput zakasnio u obranu. Suparnici su ga prošli, a on je polako kaskao.

Već se nakon 60. minute vidjelo da nije u najboljem ritmu, a na kraju su ga oko 70. minute uhvatili i grčevi. Prerano je za konkretne zaključke i ocjene, ali za prvi put se uklopio u ono što smo vidjeli", rekao je Rendulić, koji je kao glavni trener vodio Istru, Šibenik, Goricu i mostarski Zrinjski.

Jakirović je nakon susreta rekao kako je zadovoljan Pierre-Gabrielom i njegovom prvom utakmicom. Istaknuo je da je dobro zatvorio sve prostore kada je fizički bio spreman.

Grafika: Sofascore

Monaco je Pierre-Gabriela 2018. platio šest milijuna eura

Pierre-Gabriel je karijeru počeo u Saint-Etienneu, koji ga je 2018. godine prodao Monacu za šest milijuna eura. Godinu kasnije za pet milijuna eura otišao je u Mainz, ali tamo se nije nametnuo pa je išao na posudbe u Brest, Strasbourg i Espanyol. 

U Nantesu je bio od kolovoza prošle godine, a u prosincu je otpisan dolaskom novog trenera Jocelyna Gourvenneca. Za Nantes je odigrao 12 utakmica, ali priliku je uglavnom dobivao s klupe. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 3.5 milijuna eura.