Rennes potvrdio transfer Fayea. Evo koliko će zaraditi hrvatski trećeligaš

Foto: Privatni album

FRANCUSKI Rennes potvrdio je danas transfer Mikayila Fayea iz Barcelone. Katalonski klub objavio je da su Francuzi sjajnog 20-godišnjeg stopera platili 10.3 milijuna eura uz bonuse, a Barcelona je zadržala pravo prvokupa, i to za 30 milijuna eura prve godine i 35 milijuna druge godine ugovora.

Faye je potpisao ugovor do 2028. godine, a ogroman novac od ovog transfera zaradila je i Kustošija. Klub koji vodi hrvatski menadžer Andy Bara prodao je Fayea Barceloni prošle godine za pet milijuna eura i zadržao 25 posto od razlike od njegova budućeg transfera.

Ogroman novac za hrvatskog trećeligaša

Tako će Kustošija od ovog transfera zaraditi minimalno 1.32 milijuna eura, koliko iznosi 25 posto od razlike, a zarada se može povećati ako Senegalac ostvari neke od brojnih bonusa. Osim toga, Barcelona ima 30 posto od razlike od buduće prodaje, a Kustošiji pripada i 25 posto od tog Barcina postotka.

Kustošijina zarada bi, naravno, mogla biti još veća. Ako Barcelona ostvari pravo prvokupa i vrati Fayea te ga onda ponovo proda, kako doznajemo, Kustošiji će opet pripasti 25 posto od razlike od tog transfera, tj. dodatna zarada.

U prijevodu, dok se Barca naplaćuje od Fayea, naplaćuje se i Kustošija. Što se prvokupa tiče, ugovori u slučaju Fayeova povratka u Barcelonu su već potpisani, odnosno igrač ne može pregovarati nove uvjete ako ga Katalonci odluče vratiti.

Sjajan posao Kustošije

Podsjetimo, prije nego što je u veljači 2023. potpisao za Kustošiju, Faye je bio na probi i u Lokomotivi i u Dinamu, ali nije prošao. Andy Bara ga je potom odveo u svoj klub i na ljeto ga prodao Barceloni za pet milijuna eura. 

Xavi ga je vodio na pripreme u SAD i pred kraj sezone mu dao minutažu, a igrač je imao izlaznu klauzulu od 400 milijuna eura. Bio je vrlo blizu transfera u Porto, ali je on propao te je na kraju otišao u Rennes.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.