SP U KOŠARCI

Ricky Rubio ispisao povijest Svjetskih košarkaških prvenstava

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA je rutinski svladala Poljsku i tako se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva u Kini. Veliki uspjeh za tu reprezentaciju čiji je jedan od najvažnijih igrača u tom podvigu bio Ricky Rubio.

Utakmicu četvrtfinala završio je s 19 poena i devet asistencija. Upravo tih devet dodavanja suigračima bilo je dovoljno da se upiše u povijest i postane najbolji asistent u povijesti Svjetskih prvenstava.

Ricky Rubio debitirao je za reprezentaciju prije 15. rođendana, bio je od početka predodređen za velike stvari. Danas je u Kini pretekao Argentinca Pabla Prigionija i sada je igrač s najviše asistencija ikad.

Prigioni je imao 106 asistencija u 24 utakmice, a Rubio je do tog broja došao na utakmici protiv Srbije. Protiv Poljske preuzeo je prvu poziciju sa 115. Naravno, to se odnosi na period od 1994. godine otkad se mjere ti statistički učinci.

"Čast je, zaista, biti u istoj rečenici s jednim od mojih idola. Igrao sam protiv njega nekoliko puta i puno toga naučio. Velika je čast što se uopće spominjem u istoj kategoriji kao i on", rekao je Rubio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.