SP 2022

Rigobert Song: Ne znam nijednog igrača Srbije

Foto: Profimedia

REPREZENTACIJA Srbije doznala je protivnike na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru. Ondje će igrati protiv Brazila, Švicarske i Kameruna, a dva od tri protivnika srpske reprezentacije jednaka su kao i na prethodnom Mundijalu u Rusiji. Jedina razlika bit će Kamerun, koji će u Kataru "zamijeniti" Kostariku.

Izbornik kamerunske reprezentacije je legendarni Rigobert Song. Za reprezentaciju je odigrao čak 137 utakmica, vodio ju je kao kapetan na čak tri Svjetska prvenstva, a na klupu Lavova stigao je krajem veljače, nakon što je njegov prethodnik Toni Conceição bio "tek" treći na Afričkom kupu nacija.

Ne zna nijednog srpskog igrača

U razgovoru za medije nakon ždrijeba Song je imao neobičnu konstataciju o reprezentaciji Srbije. "Iskreno, ne znam nijednog igrača Srbije. Sada ću tražiti više informacija, izbornik sam tek mjesec dana. Radit ću sa svojim stručnim stožerom da znamo s kim ćemo točno igrati i napravit ćemo dobru pripremu. Mislim da je ovo najteža grupa.

U današnjem nogometu nemate slabe grupe, svaka ima kvalitetu. Nadam se da će biti veoma dobro natjecanje jer svaka grupa koju vidite ima dobre ekipe i svi žele pobijediti. Sada svi imaju dobru pripremu za turnir i imat će samopouzdanje. Svatko dolazi napraviti nešto i volim ovo natjecanje zbog borbe", rekao je Song za RTS.

Ova izjava zanimljiva je zato što Srbija ima nekoliko igrača koji su zvijezde na planetarnoj razini. Dušan Tadić je već godinama najbolji igrač Ajaxa, a Dušana Vlahovića je Juventus ove zime platio čak 81 milijun eura.