Riječani trenirali u Norveškoj, ne zabrinjava ih umjetna trava

Foto i video: HNK Rijeka

NOGOMETAŠI Rijeke doputovali su u norveški Sarpsborg, gdje će sutra igrati prvu utakmicu 3. pretkola Europa lige protiv istoimenog domaćina, a već su obavili i posljednji trening prije utakmice. 

Momčad Matjaža Keka odlično je ušla u novu sezonu HNL-a dvjema pobjedama protiv Gorice i Intera. Postigli su šest golova, a nisu primili nijedan, što automatski podrazumijeva samopouzdanje na visokom nivou. Utakmicu su za Rijeku najavili Antonio Čolak, Dario Čanađija i Srđan Grahovac. Sutra će se igrati na umjetnoj travi i to će biti jedan od ključnih faktora utakmice:

"Očekuju nas sigurno neki drugi uvjeti u odnosu na Rijeku. Nekoliko dana smo na Rujevici trenirali na umjetnoj travi. Dobro smo otvorili sezonu, ali moramo gledati od utakmice do utakmice. Čeka nas teška utakmica u četvrtak, ali bit ćemo spremni", rekao je Čolak, a izjave prenosi službena stranica kluba.

Čanađija također respektira protivnika, rekavši da su u utakmicama protiv švicarskog St. Gallena dokazali da znaju igrati nogomet. Norvežani su u prvoj utakmici u Švicarskoj poraženi 2:1, ali su kod kuće zbog pobjede 1:0 i gola u gostima na kraju prošli dalje.

"Dobili smo sve informacije i pripremili smo se. Znamo što tražimo u Norveškoj, ali znamo i njihovu snagu i ne podcjenjujemo ih. Idemo pokušati pobijediti i prije svega zabiti gol u gostima", kaže veznjak Riječana.

Grahovac je istaknuo da je Rijeka puna samopouzdanja zbog sjajnog početka sezone:

"Nakon uspješnog otvaranja sezone, očekuje nas prvi europski ispit. Idemo puni samopouzdanja nakon pobjede na otvaranju sezone. Igramo protiv organiziranog suparnika i neće biti lako. Na nama je da uđemo koncentrirano, nametnemo svoj stil igre i nadam se da ćemo biti efikasni", komentirao je Grahovac.

Utakmica počinje u 20 sati i 45 minuta. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.