RIJEKA ČEKA NOVO POJAČANJE Kinezi nisu registrirali Matu Maleša

Foto: ActionSport/PIXSELL

KINESKI klub Dalian Yifan do kraja zimskog prijelaznog roka koji je završio sinoć, nije registrirao hrvatskog nogometaša Matu Maleša koji je prije samo nekoliko tjedana stigao iz Rijeke.

Kineski prvoligaš doveo je i Yannicka Carrasca i Nicolasa Gaitana iz Atletica, Portugalac Jose Fonte te Nyasha Mushekwi iz Zimbabwea. Sva četvorica su, prema Transfermarktu, registrirana za Dalian, što znači da za Maleša nema mjesta jer pravila lige dopuštaju samo četvoricu stranih igrača u momčadi.

Kako smo jučer pisali, Maleš bi se mogao vratiti u Rijeku gdje je posljednjih godina igrao važnu ulogu i dogurao do statusa kapetana. 

Rijeka je početkom veljače pustila Maleša u Kinu kako bi osigurao egzistenciju, a hrvatski prvak trebao je dobiti oko pola milijuna eura odštete. Maleš je s kineskim klubom potpisao na dvije godine, nastupio u pripremnim utakmicama, ali na kraju ipak ostao bez angažmana.

Sada sve ovisi o načinu na koji će se rastati s Kinezima. Moguć je povratak na Rujevicu, ali kao slobodan igrač može pronaći angažman i u nekom drugom europskom klubu.

 

 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.