HNK Rijeka

Rijeka nakon debakla protiv Dinama ekspresno potjerala trojicu igrača

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

CIJENU za loše rezultate Rijeke ove sezone prvi su platili Lorenco Šimić, Petar Mamić, Roberto Punčec i Zoran Kvržić. 

Prva trojica su izbačena iz momčadi i klub odlukom sportskog direktora Srećka Juričića više ne računa na njih, dok je Kvržić udaljen iz prve momčadi i s njim će se obaviti razgovor nakon što se vrati s okupljanja reprezentacije BiH. Odlukom kluba umjesto Kvržića dokapetan postaje Franko Andrijašević.

Ova odluka stigla je tri dana nakon povijesnog debakla na Rujevici protiv Dinama (0:5). Teško je pretpostaviti zašto se Rijeka odlučila riješiti Šimića i Mamića koji ove sezone skupa imaju samo dva nastupa. Punčec je odigrao 14 utakmica, a Kvržić jednu više. Šimić je igrač Sampdorije na posudbi do kraja sezone, a preostala trojica su igrači koji imaju ugovore s Rijekom.

Nakon poraza od Dinama spominjalo se da dio momčadi minira novog trenera Rožmana.

"Ne slažem se s tim miniranjem ili bušenjem. Ne mislim da se to događa s namjerom, odnosno da igrači miniraju trenera. Stvori se takvo stanje u ekipi nakon kojega se misli da igrači bojkotiraju ili miniraju, što se iz mojega iskustva rijetko događa. To nije slučaj kod nas. Možda našoj momčadi samo treba psihoterapeut, vidjet ćemo", rekao je Juričić nakon utakmice s Dinamom.

Klub s Rujevice nalazi se na tek petom mjestu i ima osam bodova manje od drugoplasiranog Hajduka. Podsjetimo, ove sezone će i momčad koja završi na drugom mjestu HNL-a izboriti kvalifikacije Lige prvaka, a u borbi za to mjesto ispred Rijeke su, uz Hajduk, i Lokomotiva i Osijek.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.