PRIJELAZNI ROK

Rijeka objavila: "Za zvijezdu lige igra samo nemoralna ponuda!"

Foto: nk-rijeka.hr

"BEZ panike, ne raspadamo se i klub nije na prodaju", ukratko je glasila poruka Rijekina mladog direktora Luke Ivančića koji se obratio predstavnicima medija i pojasnio sporan kredit o kojem je pričao predsjednik Mišković nedavno.

Naime, prije tri dana predsjednik Rijeke Damir Mišković izjavio je na Kanalu Ri da duguje Volpijevoj zakladi Stichting Social Sport 18 milijuna eura, a to je odmah pokrenulo medijsku priču o raspadu momčadi, prodaji kluba i sl. Kako nam je Rijekin direktor potvrdio, promjena u modelu poslovanja kluba s Rujevice neće biti.

> Rijeka odgovorila na priče o dugu: Bez panike, klub se ne raspada

I dalje će primaran cilj biti prodaja najboljih igrača kako bi se zatvorio klupski budžet, a u prijelaznom roku tražit će se jeftiniji, mlađi ili igrači bez ugovora s obzirom na to da Rijeka nema financijsku moć za nešto više.

A kakav je Rijekin plan za nadolazeći zimski prijelazni rok koji započinje 1. siječnja, otkrio je zamjenik sportskog direktora Rijeke, Ivan Mance.

"Žuta i Gorgon su zadužili Rijeku"

U fokusu su lijevi bek Leonard Zuta i ofenzivac Alexander Gorgon. Makedoncu i Austrijancu ističu ugovori na kraju sezone, a špekuliralo se o tome da Rijeka neće uspjeti pronaći zajednički jezik sa svojim prvotimcima.

"Pregovaramo. S obojicom imamo džentlmenski dogovor jer to su igrači koji su donijeli jako puno radosti navijačima, na neki način i zadužili ovaj klub. Dođu li za njih konkretne ponude ili odluče ostati, svejedno, svaka će odluka biti zajednička i s punim uvažavanjem svega što su učinili za klub. Razgovori teku u oba smjera", započeo je Mance svoje izlaganje o prijelaznom roku koji slijedi.

Kako se na Rujevici prodaje sve što vrijedi, zanimljiv potencijalnim kupcima svakako će biti i Antonio-Mirko Čolak, napadač čiji je golgeterski duh oživio novi trener Rijeke Igor Bišćan. Zabio je osam golova u sedam utakmica. Dva je zabio Interu, jedan Varaždinu i to u 93. minuti za pobjedu, pa Rudešu, Istri, potom je srušio Dinamo, a s dva gola okrenuo i Osijek u Gradskom vrtu.

"Stvari se na u prijelaznom roku mijenjaju jako brzo. Otkup Čolakovog ugovora od Hoffenheima je fiksan i iznosi milijun eura. A ovakav Čolak, pogotovo ako bude nastavio zabijati i u nastavku sezone, vrijedi milijun eura", ustvrdio je Mance.

Moguć i Heberov ostanak?

Najzanimljiviji u riječkom izlogu bit će Brazilac Heber, jedan od najboljih igrača lige. Za njega, kako su nam potvrdili iz kluba, prihvatit će samo "nemoralnu ponudu". A takvih, s obzirom na igračevu formu, sigurno neće nedostajati, no Mance ne isključuje ni napadačev ostanak, barem do ljeta.

"Ponovit ću, u svakom prijelaznom roku najčešće prodamo dva najbolja igrača. No sve, naravno, ovisi o ponudama. O prodaji Hebera se priča već godinu dana. Moguće je da se i to dogodi, ali zasad definitivne odluke nema."

Što se tiče preostalih igrača, Srđanu Grahovcu ističe ugovor do kraja godine, a konkretne odluke ni s jedne strane zasad nema, rekao je Mance. U sličnoj situaciji je i Dario Čanađija s kojim postoji načelni dogovor o produljenju suradnje, ali postoji i jedna konkretna ponuda koja se trenutno razmatra.

Među igračima kojima ističe ugovore je i vratar Andrej Prskalo za koga je Mance rekao da je "dijete kluba", te da će "pronaći zajednički jezik".

"Razumijem navijače, ali..."

O potencijalnim pojačanjima nije htio previše pričati.

"Jasno mi je da će se u medijima pojavljivati mnoga imena, ali jasno je i vama da klub službeno o mogućim novim igračima ne može javno govoriti. O tome ćemo tek kada i ako nekoga prodamo", kazao je, pa podvukao porukom za navijače:

"Razumijem navijače, ja bih kao i oni bio najsretniji da u svakom prijelaznom roku prodamo dva najgora, a kupimo dva igrača bolja od svih koje imamo, ali realnost je drukčija i osim toga. Mislim da smo kroz ovih 5-6 godina pokazali da valjda i mi nešto znamo, da naporno i dobro radimo. Da nije tako ne bi Rijeka sve te godine bila ovako visoko kako jest. Ponavljam: napravit ćemo sve da se u Rijeci i ove sezone proslavi barem jedan trofej."

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.