hnl pripreme

Rijeka prijevremeno s posudbe vratila darovitog braniča

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

DANIEL ŠTEFULJ vratio se u Rijeku nakon što je jesenski dio sezone proveo u Varaždinu.

Na Rujevici su procijenili da 20-godišnjak može riješiti problem lijevoga beka, odnosno biti zdrava konkurencija Hrvoju Smolčiću na toj poziciji, kazao je Ivan Mance na početku priprema.

Sin poznatog hrvatskog reprezentativca i igrača Varteksa, Croatije i Hannovera prošlu sezonu proveo je u slovenskom prvoligašu, a danas drugoligašu Krškom, a ove ga je sezone Rijeka posudila Varaždinu, gdje je sakupio 13 nastupa.

Dobre partije u gradu Zlatka Dalića, kao i problem lijevog beka na Rujevici, natjerali su Simona Rožmana da ga ranije od dogovorenog vrati s posudbe. To znači i da je Rijeka odustala od potrage rješenja na tržištu. Mario Musa, Karlo Bručić i drugi igrači iz inozemstva nisu zadovoljili potrebe i apetite rujevičke struke pa su se okrenuli mladim snagama iz vlastitog pogona, sukladno najavama.

Bišćan je slične poteze vukao prošle sezone i isplatilo mu se

Zbog ozljeda koje su bile poharale momčad iste poteze prošle godine vukao je i Igor Bišćan kada je, između ostalog, s posudbe iz Zadra prijevremeno vratio Ivana Lepinjicu, što se pokazalo odličnim. Mladi veznjak stasao je u prvotimca Rijeke za kojeg se bore brojni europski velikani. Sličnom efektu nadaju se na Rujevici i ovaj put.

Štefulj je s Rijekom ugovorom vezan od 2022. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost cijeni na 300 tisuća eura. 

Dodajmo i da će Rijeka danas odigrati prvu pripremnu utakmicu. Protivnik će joj biti Šampion iz Celja, a utakmica je zatvorena za javnost i novinare.

Standings provided by Sofascore LiveScore