transferi

Rijeka prodala još jednog važnog igrača. Odlazi miljenik navijača

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

MAXWELL BOADU ACOSTY napušta Rijeku i odlazi u Južnu Koreju.

Ganski krilni napadač s talijanskom putovnicom propustio je Rijekino gostovanje u Velikoj Gorici zbog ozljede mišića, ali u utorak će obaviti završne pregovore s južnokorejskim drugoligašem Anyangom.

Već neko vrijeme Riječani su tražili Acostyju novi angažman i to su sada napokon, čini se, i uspjeli. Kako piše Novi list, ostaje samo pitanje koliko će tko biti zadovoljan nakon što se završi taj posao. Acosty je postao pravi miljenik navijača na Kvarneru, što zbog sjajnih partija pogotovo pod Simonom Rožmanom, što zbog pjevačkih i zabavljačkih sposobnosti.

Tako je, podsjetimo se, nakon što je postigao gol u velikoj pobjedi Rijeke protiv Hajduka na Poljudu ove sezone (4:0) zapjevao čakavsku kanconu. 

Acostyju se nije išlo u Južnu Koreju, ali Rijeka nije imala izbora. Zatvaranje financijske konstrukcije bilo je prioritet, a i novi Brazilac koji je stigao iz Hoffenheima nije baš jeftin. Na početak tamošnje sezone sačekat će do kraja veljače kad starta južnokorejsko prvenstvo. 

Acosty tako Rijeku napušta nakon 87 utakmica u bijelom dresu, 17 pogodaka i 13 asistencija te s trofejem Kupa Hrvatske kojeg je osvojio prošle godine. 

Detalji ovog transfera zasad ostaju nepoznati. Poznato je da Acosty odlazi kao još jedan važan igrač Rijeke što je prije njega otišao važan prvotimac Dario Župarić (Portland). Otišli su još Jakov Puljić (Jagiellonia), Zoran Kvržić (Kayserispor), dok su potjerani Lorenco Šimić, Roberto Punčec i Petar Mamić kojeg je Rijeka ipak poslala na posudbu u Varaždin do kraja sezone.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.