hnl

Rijeka pronašla novu filijalu?

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

RIJEKA traži klub iz nižih liga s kojim bi surađivala narednih sezona, a našla ga je u Hajdukovu susjedstvu. Rijekin predsjednik Damir Mišković je u kontaktu s predsjednikom Dugopolja Marijom Smodlakom s kojim je razgovarao o potencijalnoj suradnji. 

Dugopolje je klub u neposrednom susjedstvu Hajduka, ali Splićani nisu navodno u najboljim odnosima s Dugopoljem čiji predsjednik je u jako dobrim odnosima s Marijanom Kustićem i Damirom Miškovićem. Dugopolje je prošle sezone završilo na 9. mjestu 2. HNL, a od ispadanja se spasio u zadnjem kolu.

Dugopolje skoro ispalo iz lige

Rijeka je prošle zime poslala desetak igrača na posudbu u Hrvatski dragovoljac, no sad traži partnera u Hajdukovu susjedstvu u kojemu bi razvijala svoje igrače. Naime, prema novi pravilima HNL-a, prvoligaši ne smiju drugim klubovima unutar prve lige posuditi ukupno više od tri igrača, što do sad nije bila praksa.

Nije poznato hoće li Rijeka nastaviti i suradnju s Dragovoljcem. Nakon što je zimus poslala praktički čitavu ekipu u Siget, predsjednik Dragovoljac Marinko Perić rekao je da je to tek početak suradnje ovih klubova. Dragovoljac je s Rijekinim igračima igrao puno bolje, ali je svejedno ispao iz lige.