hnl

Rijeka se muči s golovima, a prodaje napadača koji je prošle sezone blistao

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

JAKOV PULJIĆ (26) sve je bliže transferu iz Rijeke u poljsku ligu.

Kako smo pisali u petak, napadač riječkog prvoligaša vrlo je blizu prelaska u Jagielloniju iz Bialystoka. Rijeka i poljski prvoligaš, koji vodi bivši trener Dinama Ivajlo Petev, postigli su dogovor, a službena potvrda ovog posla pitanje je sata, odnosno dana.

Novi korak u ovome transferu dogodio se danas, kad Simon Rožman nije poveo Puljića na gostovanje u Zagreb gdje je Rijeka izgubila od Lokomotive, a Puljića nije bilo u zapisniku.

Rijeka prodaje napadače, a nema spremne zamjene

Pomalo čudi što Rijeka prodaje napadača, a ima izrazitih problema u napadačkom segmentu igre. Pokazalo se to danas protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj, gdje Rožmanova ekipa nije mogla ništa na postavljenu protivničku obranu.

Uzme li se u obzir da bi Rujevicu mogao napustiti i Antonio-Mirko Čolak za kojeg se interesira veći broj europskih klubova, Rijeka bi ostala samo na rezervnom Matku Babiću kao klasičnoj špici.

Naravno, postoji i druga strana priče u Puljićevu slučaju. 26-godišnji napadač koji se lani do posljednjeg kola borio za Zlatnu kopačku HNL-a već neko vrijeme čeka na odlazak iz Rijeke.

Puljić je lani blistao, ove sezone nema ga ni na mapi

Bio je u vrhu liste najboljih strijelaca HNL-a, a samo su Mirko Marić (19) i Mijo Caktaš (18) imali više zgoditaka od njega koji je sezonu okončao sa 16 pogodaka. Tome je dodao i deset asistencija. Bio je tada na pragu bogatog transfera u inozemstvo, ali mu je isti upropastila ozljeda, a početkom ove sezone nije uspio nastaviti sjajnu formu.

Povratkom Čolaka nakon ozljede i novim dolaskom Franka Andrijaševića u Rijeku bivši napadač zaprešićkog Intera pao je u drugi plan. Ove sezone odigrao je svega jednu cijelu utakmicu, sakupio 570 minuta igre i postigao tek jedan pogodak.

Iako nisu bili naročito aktivni u prijelaznom roku ove zime, očito na Rujevici ofenzivu u smislu transfera pripremaju za sam kraj. Podsjetimo, prijelazni rok za hrvatske klubove traje do 15. veljače.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.