HNL

RIJEKA - VARAŽDIN 2:0 Neočekivani junak Rijeci donio pobjedu

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

RIJEKA je pobijedila Varaždin 2:0 u 26. kolu HNL-a golovima stopera Nina Galovića. Bila je to prva pobjeda Rijeke na Rujevici u HNL-u još od studenog prošle godine.

Neočekivani junak u prvom dijelu

Prvih 20 minuta igralo se vrlo ravnopravno, obje momčadi imale su nekoliko poluprilika, ali Rijeka dolazi u vodstvo u 22. minuti. Muriću se odbila lopta nakon što mu je prvi ubačaj iz kornera bio neuspješan te je iz drugog pokušaja odlično pogodio Galovića koji glavom zabija za 1:0.

U 36. minuti Galović povlači loptu iz obrambene linije, Varaždinci ga ne shvaćaju ozbiljno, a on odigrava školski dupli pas s Menalom i u stilu napadača poentira za 2:0. Bio je to prvi put u Galovićevoj profesionalnoj karijeri da je zabio dva gola na jednoj utakmici. Podsjetimo, u prošlom kolu zabio je i Slaven Belupu.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Drugo poluvrijeme bez pogodaka

Imale su obje ekipe prilike u drugom poluvremenu, kod domaćih su najopasniji bili Menalo i Andrijašević, a kod gostiju Peco i Boban, ali obrane i vratari bili su na visokoj razini. Ipak, možemo reći da je Rijeka sasvim zasluženo odnijela sva tri boda. Za istaknuti je da je susret bio vrlo korektan te sudac Pajač nije imao težak zadatak, morao je pokazati samo jedan žuti karton.

I Rijeka i Varaždin se imaju za što boriti

Rijeka je tako upisala drugu uzastopnu pobjedu u prvenstvu nakon što je prošlo kolo svladala Slaven Belupo u Koprivnici. Prije toga imali su niz od sedam utakmica bez pobjede, ali čini se da je Goran Tomić probudio ekipu. Debitirao je izbacivanjem Osijeka iz Kupa, zatim je izgubio kod Dinama, no nakon toga Rijeka je uzela sedam od mogućih devet bodova.

Momčad Gorana Tomića je tako pobjegla Hajduku na tri boda prednosti, ali imaju dvije utakmice više. Gorica im bježi devet bodova. Varaždin je predzadnji s 22 boda, dva više od Lokomotive i isto toliko bodova manje od Istre i Slaven Belupa. Borba za ostanak ove će godine biti vrlo napeta.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.