Rodman: Hvala bogu da je Jordan imao Pippena

Foto: EPA

DENNIS RODMAN, legendarni NBA košarkaš i prvak najjače košarkaške lige s Detroit Pistonsima (1989., 1990.) i Chicago Bullsima (1996., 1997., 1998.), tvrdi da je Michael Jordan bio užasan i da je postao pravi igrač tek nakon što je on 1995. došao u Bullse iz Pistonsa.

U razgovoru za Vlad TV Rodman je dodao: "Rekao sam to i ranije, ali hvala Bogu da je Jordan imao Pippena jer nije mogao sam. Michael je imao 40 poena u svakoj utakmici, a Scottie je popunjavao praznine. To ga je učinilo velikom zvijezdom. Scottie je inovator kada su u pitanju krila. Današnja djeca su iste visine i rade isto što i on. Njegova igra bila je besprijekorna, bio je vrlo dobar. Da je igrao danas, imao bi triple-double prosjek."

"Jordanu je bilo svega preko glave"

Rodman je još malo govorio o generaciji u kojoj su igrali Steve Kerr, Ron Harper, Toni Kukoč i Luc Longley.

"U dokumentarcu Last Dance Phil Jackson je sve to ispričao. Rekao je da nam je to posljednja sezona, naš posljednji ples i da se Jordan neće vraćati. Wow, čovječe, to je to? Nisam mogao vjerovati. Mogli smo osvojiti četiri titule zaredom, htio sam da ostanemo na okupu, ali Michaelu je bilo svega preko glave.

Mislim da je Pippen bio frustriran zbog velikog ugovora, smatrao je da ga zaslužuje, dok mu Jerry Krause nije takvo što htio ponuditi. Smatrao je da zaslužuje više novca. Ja bih mu dao jer je Jordan imao 40-45 milijuna eura, a Scottie je tek kasnije dobio 20 milijuna. Ne znam, ja bih uzeo i deset i bilo bi mi dovoljno", rekao je.