LIGE PETICE

ROMA - NAPOLI 2:1 Rimljanima derbi Sunca. Sudac prekidao utakmicu zbog navijača

Foto: Getty Images / Guliver Image

PRVI put nakon tri i pol godine Roma je pobijedila Napoli. Rimski klub slavio je na Olimpicu 2:1 u Derbyju del Sole (derbiju Sunca) te se nakon prve utakmice 11. kola Serie A približio vodećem Juventusu (ima utakmicu manje) na četiri boda. 

Roma je povela u 19. minuti preko fantastičnog Nicola Zaniola. Mladi 20-godišnji Talijan dobio je loptu od Leonarda Spinazzole i potom s 15 metara zakucao loptu u gornji desni kut za 1:0. To je njegov četvrti gol zaredom u isto toliko utakmica. 

Veliku priliku za 2:0 domaći su dobili u 26. minuti. Jose Callejón neoprezno je primio loptu rukom u rubu šesnaesterca, a sudac Gianluca Rocchi pokazao na penal. Aleksandar Kolarov je preuzeo odgovornost, ali je njegov udarac pročitao u lijevu stranu golman Alex Meret 

Napoli je preživio i u periodu od 28. do 41. minute promašio čak sedam prilika. Prvo je poljski napadač Arkadiusz Milik pogodio glavom gredu, a u nastavku akcije Giovanni Di Lorenzo je pogodio lijevu vratnicu s 20-ak metara.

No, danas su gosti dekoncentrirani u šesnaestercu, pa je tako u 55. Mario Rui ispružio desnu ruku u šesnaestercu, a lopta ga pogodila nakon centaršuta Javiera Pastore - za novi penal. Kolarov je ovog puta najstrožu kaznu prepustio Jordanu Veretoutu, koji je bio precizan za 2:0.

Embed from Getty Images

Napoli je krenuo na sve ili ništa te u 58. minuti umjesto Callejóna ubacio Hirvinga Lozana, a on u 72. asistirao Miliku za 2:1. Meksikanac je prošao po desnoj strani i ubacio oštru loptu na drugu vratnicu, gdje je lopta bila brža od braniča debitanta Merta Cetina, pa je Poljaku preostalo da je gurne u mrežu i otvori utakmicu.

Sudac Rocchi je u 69. minuti nakratko zaustavio utakmicu kako bi glavni spiker zamolio navijače Rome da prestanu pjevati pjesmu "Vezuve, operi ih vatrom". Do kraja su Napolitanci pokušali i s Fernandom Llorenteom izbjeći treći poraz ove sezone, Piotr Zielinski je bio blizu u finišu, Cetin dobio drugi žuti karton u 95. minuti, ali gosti se nisu uspjeli spasiti poraza. 

Ancelotti nije u ugodnoj situaciji jer njegova momčad nakon nepotpunog 11. kola i s utakmicom više ima osam bodova manje od vodećeg Juventusa (od 20:45 igra protiv Torina) i sedam od drugoplasiranog Intera (od 18:00 gostuje Bologni).  
 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.