Romano otkrio koja dva kluba se bore s Chelseajem za Gvardiola

Foto: Profimedia

JOŠKO GVARDIOL vjerojatno neće napustiti RB Leipzig u ovom prijelaznom roku, otkrio je Fabrizio Romano, najpouzdaniji stručnjak za transfere.

"Nogomet je poludio, ali naš interes da prodamo Joška Gvardiola ovog ljeta je jednak nuli", poručio je nedavno direktor kluba Max Eberl na pitanje o ponudama za 20-godišnjeg Gvardiola. Za najskupljeg stopera svijeta ranije je bio jako zainteresiran Chelsea, a sada Romano otkriva tko se još uključio u borbu.

"Chelsea je i dalje tu, iako je nedavno doveo Benoita Badiashilea kao lijevog stopera. Utrka je otvorena. Manchester City i Real žele dovesti Gvardiola", rekao je Romano za wettfreunde.

"Prošlog ljeta je Chelsea ponudio 80 milijuna eura i još 10 milijuna kroz dodatne bonuse. Međutim, Leipzig je to odbio i produljio ugovor s Gvardiolom. Mislim da će on Leipzig napustiti sljedećeg ljeta, a ne sad u siječnju."

Dinamo čeka rasplet

Podsjećamo, Gvardiol je u Leipzig prešao uz odštetu od 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom ima 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub. Ako bi ga Leipzig prodao za otkupnu klauzulu koja iznosi 120 milijuna eura, na tom transferu bi, u odnosu na uloženo u Gvardiola, zaradio 101.2 milijuna eura.

Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, odnosno oko 20 milijuna eura. Dinamo bi tako na igraču koji mu je u seniorskoj momčadi proveo samo dvije sezone i odigrao tek 52 utakmice zaradio preko 40 milijuna eura.