Romanova ponoćna bomba: Rakitić je raskinuo ugovor sa Saudijcima i vraća se u Europu

Foto: EPA

FABRIZIO ROMANO nekoliko minuta poslije ponoći objavio je da Ivan Rakitić (36) odmah napušta saudijski Al Shabab. "Obavijestio je sve da napušta klub istog trenutka. Spreman je za povratak u Europu", kratko je napisao dobro obaviješteni talijanski insajder.

Ovo bi trebalo značiti da će Rakitić uskoro potpisati za Hajduk. Naime, Hajduk i Rakitić već se dugo vremena dogovaraju, a jedina prepreka bio je saudijski klub. Rakitić je u Al Shabab stigao krajem siječnja ove godine nakon što je raskinuo ugovor sa Sevillom.

Rakitić nakon pola godine odustao od Saudijske Arabije

Potpisao je do konca lipnja 2025. godine, a po sezoni mu je bilo garantirano 15 milijuna eura. Ipak, Rakitić je odlučio završiti saudijsku avanturu nakon šest mjeseci. Za Al Shabab je u osam utakmica zabio jedan gol te upisao jednu asistenciju.

Jedan od najvećih hrvatskih nogometaša svih vremena

Rakitić je tijekom sjajne karijere nastupao za Basel, Schalke, Barcelonu i Sevillu, čija je legenda. Sakupio je 106 nastupa i 15 pogodaka za hrvatsku reprezentaciju i s njom osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu 2018. No nikad nije zaigrao u SuperSport HNL-u s obzirom na to da je rođen u švicarskom Möhlinu.

Rakitić je davna želja Hajduka, a on također nikada nije krio koliko voli taj klub i Split. Hajduk bi mu trebao biti šesti i vjerojatno posljednji klub trofejne karijere, a vrlo skoro bi i Hajduk mogao objaviti njegov dolazak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.